Öğrenci Kariyeri Banner

Kral Kaybetti Ama İnsanlığını Kazandı

Kral Kaybetti Ama İnsanlığını Kazandı

Birçoğumuz bu ismi "Doğduğun Ev Kaderindir", "Kırmızı Oda" ve "Masumlar Apartmanı" dizileriyle tanıdık. Bu diziler izleyenleri öyle etkiledi ki birçoğumuz dizilerin asıl hikayesini araştırmaya koyulduk ve çok geçmeden bulduğumuz sonuç ise bizler için ışık niteliğindeki bu isim oldu: Gülseren Budayıcıoğlu. 

1947 Ankara doğumlu olan Türk psikiyatr, yazar ve sunucu Gülseren Budayıcıoğlu; 1966 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesini kazandı. Öğrenci iken TRT Ankara radyosunda ve televizyonunda kadrolu spiker ve sunucu olarak görev yaptı. Ankara'da serbest hekimlik yaptı. İlk kitabı olan "Madalyonun İçi" 2004 yılında çıktı ve çalıştığı yıllarda diğer kitaplarını yazmaya devam etti.

Yazarın hayat hikayesi için buraya tıklayabilirsiniz.

Bu yazımızda ise sizlerle yazarın "Kral Kaybederse" adlı eserinden kesitleri paylaşacağız. Amacımız kitaba dair birazda olsa merak duygusu yeşertmek. Kral kaybederse, içerisinde var olan hikaye bir yana okuyucu çok özel mesajlar veren bir kitap. Tabii ki anlayabilene...

"Psikoterapi hayatın içinde karşılaştığımız en can alıcı sorunlara cevap bulmaya çalışan bir yakınlık, bir dostluk ilişkisidir aslında."

Kral Kaybederse 1

 

"Bir kadın için çekilecek acıların en büyüklerinden biri bu; bugüne kadar hiç sevilmediğini hissetmek... İki uçlu bir acıdır bu. Oklardan biri karşı tarafa yönelirken biri de kişinin kendine batar. Sadece onu sevmeyen adam değil, kendinden de nefret eder."

Kral Kaybederse 2

 

"Hiç sevilmemiş insanın yaraları derin olur. Herhangi birinin sevgisine hem inanmaz hem de o sevgi, o yaraları kapatmaya yetmez."

Kral Kaybederse 3

 

"Kaderimizi çoğu zaman geçmişimiz yazıyor."

Kral Kaybederse 4

 

"Bütün çocuklar bu dünyaya önemli olmak için gelirler."

Kral Kaybederse 5

 

"Mutsuzluğunu kadere yükleme. Savaş onunla. Mutluluğun peşine düş. Her yerde ara onu. Mutluluk emekle, çabayla, birikimle, acı çeke çeke gelir insana. Üstelik her emek, her çaba, her birikim, her acı mutluluk getirmez. Her şeyden önce hayatı mutlu bir insan olarak yaşamaya karar verenlere, bundan hiç vazgeçmeyen cesur ve tutkulu insanlara gelir sadece."

Kral Kyabederse 6

 

Özgün İçerik

 

 

 

 

 


Beste  Kurt

Okuyan, sorgulayan ve gelişime açık bir endüstri mühendisi adayı.

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.