Öğrenci Kariyeri Banner

Teknoloji Devi Amazon'dan Önemli Başarı!

Teknoloji Devi Amazon'dan Önemli Başarı!

Apple'daki düşüşlere rağmen Amazon'da işler yolunda gidiyor. 

Teknoloji devi Amazon, son dönemdeki önemli başarılarıyla hisse değerini yükseltmeyi başardı.

Teknoloji dünyasının iki devi olarak bilinen Apple ve Amazon’un hisse değerleri arasındaki denge, son dönemde kaydedilen gelişmelerle birlikte oldukça dalgalı. Apple hisselerinin düşüşünün aksine Amazon, finansal anlamda daha başarılı bir dönem geçiriyor.

Amazon'dan Büyük Çıkış!

4 Haziran Cuma günü açıklanan değerlere göre Amazon’un hisseleri yüzde sekizin üzerinde bir artış gösterdi. Apple hisselerindeki düşüş ise %4,8 oranında! Hisse değerlerindeki bu dalgalanma, Amazon’un e-ticaret ve cloud alanlarında elde ettiği başarı ve Apple’ın iPhone satışlarında yaşadığı düşüşle ilişkilendiriliyor.

Paylaşılan raporlara göre Amazon, son çeyrekte beklenenden daha iyi bir performans sergiledi ve hisselerini yılın en yüksek seviyesine ulaştırdı. Şirketin cloud alanındaki önemli başarıları, trilyon dolarlık projenin diğer paydaşlarını iyi yönde etkiledi. Microsoft ve Alphabet’in hisse değerlerinde de yüzde iki oranında artış görüldü. Yaşanan bu gelişmelerle birlikte Amazon’un piyasanın oyun değiştiricisi olduğunu söyleyen uzmanlar, şirketin gelir tahminlerini revize ederek daha yüksek beklentilerle değiştirdiler.

Bir yandan Amazon'un kaydettiği bu olumlu gelişmelerin aksine Apple, iPhone satışlarında yaşanan ciddi düşüşle kan kaybetmeye devam ediyor.

Son verilere göre Apple son bir ayın en düşük seviyesine düştü ve geliri 144 milyar dolar civarına geriledi. Uzmanlar, Apple’ın "en sağlam kalesi" olan iPhone cihazlarında yaşanan düşüşleri önleyebilmesi için “daha yenilikçi” adımlar atması gerektiğine inanıyor.

 

Kaynak


Kardelen Özen

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Kardelen Özen..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.