Öğrenci Kariyeri Banner

TED Konuşmacılarından Hayal Gücünüzü Harekete Geçirecek Müzik Önerileri

TED Konuşmacılarından Hayal Gücünüzü Harekete Geçirecek Müzik Önerileri

TED konuşmacıları tarafından önerilen, hayal gücünüzü harekete geçirecek müzik önerilerini sizler için derledik...

TED Konuşmacılarından Hayal Gücünüzü Harekete Geçirecek Müzik Önerileri

1. “Dirty Computer” – Janelle Monáe

Janelle Monáe bu albümü, TED konuşmacılarından hem Wanuri hem de Charlie Jane'in favorileri arasında olan fütüristik albümdür. Funk müziğinin evrildiği son noktayı dinleyiciye gösterir. Wanuri ve Charlie Jane'e göre ise bu albümde sınırsız olasılıkları ve sınırsız yaşamı keşfedebilirsiniz.

2. “Kafa Avcıları” – Herbie Hancock

Charlie Jane konuşmasında, bu muhteşem caz-funk albümünü dinlerken ilham aldığını söylüyor. Albümdeki parçalardan biri olan "Chameleon"u mutlaka dinlemenizi öneririz. 

3. "Captain Rugged" - Keziah Jones

 Charlie Jane bu albümü ve Keziah Jones'u çok seviyor ve beğeniyor. Bu albüm onun ilham kaynaklarından biri.  Özellikle albümün açılış parçası olan “Afronewave” dinlemelisiniz.

4. "82" - Just a Band

 Wanuri, Just a Band'in  "82" albümünden "Huff+Puff"  şarkısını öneriyor. Bu albüm yeni bir müzik türü, oyun ve Kenya vizyonu sunuyor. 

5. “Remonta” – Liniker e os Caramelows

Charlie Jane, caz, funk ve soul'un güzel bir Brezilya birleşimini içeren bu albümün hayranıdır. Bu grup, "música preta Brasileira" (Siyah Brezilya müziği) ve Siyahi trans müzik sahnesinde öncülük etmiştir. 

Kaynak


Kardelen Özen

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Kardelen Özen..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.