Öğrenci Kariyeri Banner

İngiliz Kraliyet Ailesinin Tuhaf Alışkanlıkları

İngiliz Kraliyet Ailesinin Tuhaf Alışkanlıkları

İngiliz Kraliyet Ailesi mensuplarının uyması gereken birçok tuhaf kural var. Kraliyet ailesi üyelerinin her zaman göz önünde olmaları, sık sık resmi etkinliklere katılmaları ve dünya genelinde tanınmaları nedeniyle bu tuhaf kurallar birçok kişi tarafından merak ediliyor. İngiliz Kraliyet ailesindeki uyulması gereken bazı tuhaf kuralları sizler için derledik!

İngiliz Kraliyet Ailesinin Tuhaf Alışkanlıkları 

1. Kadınlar İçin Oturma Kuralı

Kraliyet Ailesi’nin kadın üyelerinin toplum içinde otururken de bazı kurallara uyması gerekiyor. Kraliyet kadınları otururken bacaklarını bitiştirip çaprazlamak zorundadır.Asla bacaklarını açıkta bırakamazlar.

2. Resmî Ekinliklerde Şapka Kuralı

Kadınlar, resmi etkinliklerde kıyafetlerine uygun şapkalar kullanmak zorundadırlar. Özellikle de özel günlerde şık bir şapka takmak bir zorunluluktur. Ayrıca kadınlar şapkanın boyutuna ve tarzına da dikkat etmelidir.

3. Kraliyet Ailesinde Dil Eğitimi Büyük Önem Taşıyor

Kraliyet Ailesi üyelerinin farklı ülkeler ve kültürlerle etkleşim kurabilmesi için birkaç yabancı dili iyi seviyede konuşması gerekiyor. Bu nedenle, aile üyeleri küçük yaştan itibaren dil öğrenimine büyük önem veriyorlar. Örneğin, Prens George  küçük bir çocuk olmasına rağmen İspanyolca öğrenmeye başladı.

4. Saat 18.00'den Sonra Taç Takmak Zorunlu 

Akşam saat 18:00’den önceki etkinliklerde İngiliz Kraliyet ailesindeki kadınlar şapka takmak zorundadır. Saat 18:00’den sonraki etkinliklerde ise evli kadınların taç takması zorunludur. 

5. Küçük Yaştaki Üyeler İçin Şort Kuralı

Kraliyet Ailesi’nin tuhaf kuralları her yaştan üyesi için geçerlidir. Bu nedenle, Prens George gibi küçük yaştaki üyelerin bile belirli kurallara uyması gerekmektedir. Ailenin küçük üyeleri, özellikle de resmi etkinliklerde bir terzi tarafından özel olarak dikilmiş şortları giymek zorundadır.

6. Kraliyet Ailesi Farklı Uçaklarda Seyahat Eder

Kraliyet Ailesi, her zaman güvenlikleri için önlemler almak zorundadır. Bu kural varisleri tehlikelerden korumak için gerekli görülmektedir. Örneğin, bir kaza durumunda ailenin iki üyesinin aynı anda kaybedilmesi riski vardır. Bu nedenle her varisin farklı bir uçakla seyahat etmesi gerekmektedir. Böylece olası bir kaza anında ailenin herhangi bir varisini koruyarak monarşinin devamını garanti altına alırlar.

7. Kraliyet Ailesi Üyeleleri Dokunulmazdır

Bu kural Kraliyet Ailesi üyelerinin güvenliğini sağlamak ve saygınlıklarını korumak amacıyla konulmuştur. Kraliyet Ailesi üyelerine yaklaşmak ve dokunmak kesinlikle yasaktır. Ayrıca birinin Kraliyet ailesinin izinsiz fotoğraflarını çekmesi de kural ihlalidir.

Kaynak

 


Kardelen Özen

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Kardelen Özen..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.