Öğrenci Kariyeri Banner

Tarkan’ın 9 Eylül İzmir Konseri Tarihe Geçti!

Tarkan’ın 9 Eylül İzmir Konseri Tarihe Geçti!

Dün akşam İzmir’in kurtuluşunun 100’üncü yılı şerefine gerçekleştirilen ve hala tüm ülkenin gündeminde olan Tarkan konseri, katılımcı sayısıyla Vikipedi’nin ‘Tarihin En Kalabalık Konserleri’ listesine girerek tarihi bir başarı elde etti.

Ağustos 1922 tarihinde başlayan ve 9 Eylül 1922’de son bulan Büyük Taarruz ile İzmir, Yunan işgalinden kurtuldu. Megastar Tarkan da bu özel günde uzun yıllar unutulmayacak bir konser gerçekleştirdi.

En Az 2 Milyon Kişi Katıldı!

 

Tarkan’ın 9 Eylül İzmir’in kurtuluşu konseri, 2.000.000 milyon katılımcıyla, Vikipedi’nin tarihte en çok katılım sağlanan ücretsiz konserler listesinde yer aldı. Tarkan’ın konseri listede 5’inci sıraya yerleşti.
Listede Tarkan’dan önce gelen 4 konserden en yenisinin 1997 yılında gerçekleştirildiğini göz önünde bulundurursak Tarkan, son 25 yılın en kalabalık ücretsiz konserini vererek bir başka rekora daha adını yazdırdı.

 

 

Vikipedi’de ilk olarak katılımcı verisi 5.000.000 idi, daha sonra bu veri değiştirilerek 2.000.000’a düşürüldü. Daha sonra 1 saat kadar bir süre boyunca Tarkan’ı listeden silen Vikipedi, 2.500.000 sayısıyla Tarkan’ı listeye geri ekledi. Şu an yine katılımcı sayısı 2.000.000 olarak bulunuyor.

 

 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.