Öğrenci Kariyeri Banner

Sosyal Medya Üzerinden Para Kazananlara Kötü Haber!

Sosyal Medya Üzerinden Para Kazananlara Kötü Haber!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, sosyal medya mecraları üzerinden ya da uzaktan çalışma yoluyla gelir elde eden binlerce vatandaşın bakanlığa doğru bir şekilde gelir beyanında bulunmadığını ve inceleme altına alındıklarını açıkladı.

Çağımızın en popüler mesleklerinden biri olan sosyal medya fenomenliği bir süre önce vergi kesilmeye başlanan bir mesleğe dönüşmüştü. Ancak çoğu fenomen tarafından durumun ciddiyeti henüz anlaşılmış gibi görünmüyordu.

50 Bin Kişi İnceleme Altına Alındı!

Belirli bir süredir sosyal medyadan ya da internetten gelir elde ediyorsanız bunu beyan etmeniz ve ardından vergisini ödemeniz gerekiyor. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, sosyal medyadan gelir elde eden kişilerin büyük bir çoğunluğunun gelir beyanında bulunmadıklarını açıkladı.

Nebati’nin açıklamasına göre sosyal medyadan gelir elde eden 65 bin kişi arasından 50 bini Maliye Bakanlığına tam bildirimde bulunmuyor. Dolayısıyla YouTube, Facebook, Instagram, Twitch, TikTok ve Upwork gibi mecralardan gelir elde eden 50 bin kişi incelemeye alındı.

Maliye Bakanlığı, bu hususta ilk etapta 3 bin 500 kişi üzerinde saha denetimlerine ve incelemelere başladı. 

Bunun yanı sıra uzaktan çalışan kişiler de takibe alındı. Özellikle serbest çalışan yazılımcılar ya da grafik tasarımcılar gibi uzaktan çalışanlar da aracı platformlar üzerinden tespit edildi ve işlemlere başlandı.

 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.