Öğrenci Kariyeri Banner

Elon Musk ve Apple Arasında Heyecanlandıran Görüşme!

Elon Musk ve Apple Arasında Heyecanlandıran Görüşme!

Elon Musk, iPhone 14 için Apple ile ortak olabileceklerini duyurdu. Bu ortaklığın gerçekleşmesi durumunda, Starlink üzerinden iPhone 14'ün uydudan bağlantı desteği sağlanacak.

ABD merkezli teknoloji devi Apple, birkaç gün önce gerçekleştirdiği Far Out etkinliği kapsamında en yeni ürünlerini teknolojiseverlerin beğenisine sundu. Tanıtımın en çok merak edilen ürünu, şüphesiz ki iPhone 14'tü. 4 farklı iPhone modeli ile karşımıza çıkan şirket, kimi tüketicileri memnun ederken kimilerini ise üzdü. 

Elon Musk Açıkladı!

iPhone 14'ün en dikkat çeken özelliklerinden bir tanesi, uydu bağlantısı. Kullanıcılar, bu özellik sayesinde hatları çalışmıyor olsa da acil durum servisleriyle iletişim kurabilecekler. Ancak bu özelliğin, lisans sorunları nedeniyle ülkemizde kullanılması mümkün olmayacak. Özellik, ABD'de ise Elon Musk'ın uzay taşımacılığı şirketi SpaceX'in Starlink hizmeti ile de kullanılabilecek gibi duruyor. 

Elon Musk, Twitter'da yaptığı bir paylaşımda Apple ile görüştüklerini iddia etti. Bu görüşmelerin nedeni ise iPhone 14'ün uydu bağlantısını Starlink aracılığı ile sağlayabilmek. Olumlu konuşan iş insanı, yakın gelecekte Apple ile SpaceX ortaklığını duyurabilir gibi duruyor. 

Musk'ın Paylaşımı Şu Şekilde:

"Apple ile Starlink bağlantısı hakkında bazı umut verici görüşmeler yaptık. iPhone ekibi kesinlikle süper akıllı."

Elon Musk'ın Twitter'daki açıklamasının ikinci bölümüne baktığımızda, henüz kesinleşen bir şey olmadığı anlaşılıyor. Elon Musk'a göre ortaklık kurulabilmesi için iPhone 14'lerin hem donanımsal hem de yazılımsal anlamda uzay tabanlı sinyallare adapte edilmesi gerekli. Apple'ın bu konuda hangi noktada olduğu ise henüz net değil.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.