Öğrenci Kariyeri Banner

Tam Açılma Kararı İptal Olacak Mı? 29 İlde Kırmızı Alarm!

Tam Açılma Kararı İptal Olacak Mı? 29 İlde Kırmızı Alarm!

12-18 Haziran tarihleri arasına ait vaka sayıları da belli oldu. 51 ilde düşüş yaşanırken, 29 ilde ise artış görülmesi dikkat çekti.

Kademeli normalleşme takvimi kapsamında 17 günlük tam kapanmanın ardından belirli yasaklar kaldırılmaya başlanmış, son yapılan kabine toplantısı ile de 1 Temmuz 2021 tarihi itibari ile tam açılma adımlarının atılmaya başlanacağı ilan edilmişti. Özellikle de hafta içi sokağa çıkma yasağı ve Pazar yasaklarının kaldırılacağının ilan edilmesi büyük heyecan yaratmıştı. 

Açıklanan haritaya göre bir önceki verilere oranla koronavirüs vaka sayısı artan iller Yozgat, Yalova, Van, Şırnak, Şanlıurfa, Rize, Nevşehir, Muş, Mersin, Mardin, Kütahya, Kırşehir, Kırıkkale, Kastamonu, Hatay, Hakkari, Eskişehir, Diyarbakır, Denizli, Çanakkale, Bolu, Bitlis, Bingöl, Aydın, Artvin, Ardahan, Aksaray, Ağrı ve Adana olarak sıralandı. 

 Haftalık vaka sayısı en yüksek ilimiz ise Kütahya oldu. Yaşanan artışın ardından Kütahya'da koronavirüs vaka sayısı 100 bin 116.18 seviyesine yükselirken Kütahya'yı vaka sayısı en çok artan iller sıralamasında 109.91 oranı ile Bolu, 107.89 oranı ile Eskişehir, 103.47 oranı ile Ağrı, 96.99 oranı ile ise Rize izledi. 

1 Temmuz 2021 tarihi itibari ile tam açılma ve eski normale dönüş sürecine girecek olan Türkiye'de vaka sayısında yaşanan artış endişe yaratırken 1 Temmuz tarihine kadar hızlı yükselişin sürmesi durumunda tedbir kararlarının uygulanmasına bir süre daha devam edilebileceği ve 1 Temmuz kararlarının askıya alınabileceği belirtiliyor. 

Kaynak için tıklayınız


Simay Kurtçu

Site İçerik Koordinatörü

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.