Öğrenci Kariyeri Banner

Storytel'de Mutlaka Dinlemeniz Gereken 7 Kitap!

Storytel'de Mutlaka Dinlemeniz Gereken 7 Kitap!

Bazı günler işten yorgun döndüğümüzde ya da yoğun bir okul gününden sonra kitap okuyacak enerjiyi bulamıyoruz. Tam da böyle zamanlarda kulaklıklarımızı takıp seçtiğimiz kitabı dinlemek çok keyifli olabiliyor.

Storytel isimli uygulama da, işte böyle zamanlarda imdadımıza yetişiyor. İsveç'in başkenti Stockholm merkezli bir şirket olan Storytel, kullanıcılarına aylık abonelik modeliyle sesli kitap hizmeti sunuyor. Şirket hem yerel hem de uluslararası içerikleri ile 25’ten fazla ülkede hizmet sunuyor. Biz de sizler için en keyifli 7 Storytel kitabını listeledik

Storytel'de Dinleyebileceğiniz Birbirinden Keyifli 7 Kitap:

1- Simyacı - Paulo Coelho

Simyacı, İspanya'dan kalkıp Mısır Piramitlerinin eteklerinde hazinesini aramaya giden Endülüslü çoban Santiago'nun masalsı yaşamının felsefi öyküsü. Mistik bir peri masalına benzeyen romanın altı yılda, yedi milyondan fazla okur bulmasının gizi, kuşkusuz, onun bu kılavuzluk niteliğinden kaynaklanıyor. 

2- Kürk Mantolu Madonna - Sabahattin Ali

Yapıtlarında insanların görünmeyen yüzlerini ortaya çıkaran Sabahattin Ali, bu kitabında güçlü bir tutkunun resmini çiziyor. Düzenin sildiği kişiliklere, yaşamın uçuculuğuna ve aşkın olanaksızlığına dair, yanıtlanması zor sorular soruyor.

3- Dönüşüm - Franz Kafka

Küçük burjuva çevrelerindeki tiksindirici aile ilişkilerini en ince ayrıntılarına kadar irdeleyen anlatı, aynı zamanda genelde toplumun kalıplaşmış, işlevini çoktan yitirmiş akışına bilinç düzeyinde başkaldıran bireyin tragedyasını çarpıcı biçimde dile getirir.

Gregor Samsanın başkalaşması, bir böceğe dönüşmesi, salt bir çarkın kaskatı dişlisi, eleştirmeyen, ama yalnızca boyun eğen bir toplum teki olmaktan çıkma anlamını taşır; böylece böcekleşen'in yazgısı, elbet toplumca dışlanmaktadır. 

4- Yeraltından Notlar - Dostoyevski

Dostoyevski için dönüm noktası sayılabilecek romanı Yeraltından Notlar; deyim yerindeyse onun Gogol’ün paltosundan sıyrıldığı ve sonraki büyük romanlarında anıtsal bir boyutta ele alacağı ahlaki, politik ve sosyal fikirlerinin sesini ilk defa duyurduğu güçlü bir anlatı. Bugüne kadar insanın çaresizliğine karşı yazılmış en samimi yapıtlardan biri olmaya devam eden eser Rusça aslından çevrildi.

5- Gurur ve Önyargı - Jane Austen

İngiliz edebiyatının romantik kült eserlerinin sahibi Jane Austen, Gurur ve Önyargı’da zarif bir mizahla, aşkı ve erdemi konu alıyor. Aynı zamanda toplumdaki kadın imajının ve statü farklılıklarının irdelenmesi, romanı, feminist felsefenin ilk örnekleri arasına koyuyor.

6- Goriot Baba - Honore de Balzac

Büyük Fransız romancısı Honore de Balzac’ın dev yapıtı "İnsanlık Güldürüsü", seksen sekiz ciltten oluşur. "Goriot Baba", bu büyük yapıtın bir parçasıdır.

Balzac’ın kafasında "İnsanlık Güldürüsü" adlı bu dev yapıtın üç bin’e yaklaşan karakterlerinin önemli bir kısmını, hem de en ilginçlerini bize tanıtır: Rastignac, Madame de Beauseant, Madame de Langeais ve birçokları, ünlü Balzac kişileri olarak ilk kez bu romanda karşımıza çıkar.

7- Hamlet - William Shakespeare

Hamlet, William Shakespeare tarafından 1599-1601 yılları arasında yazıldığına inanılan bir trajedidir. Oyunun konusu Hamlet'in babasını öldüren, annesiyle evlenen ve Danimarka tahtına geçen amcası Caludius'tan intikam alma çabasıdır. Oyun gerçek bir kederden bir gazaba dönüşen hayatı, yapmacık bir delilikle gerçek delilik arasındaki geçişleri, ensest ilişkileri, ihaneti, öfkeyi, ahlaksızlığı ele alır.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.