Öğrenci Kariyeri Banner

Netflix'ten Beklenen Geri Adım Geldi!

Netflix'ten Beklenen Geri Adım Geldi!

Dünyanın en popüler dijital içerik plaformlarında biri olan Netflix, her ülkede geçerli olacak olan yeni şifre paylaşımı engelleme yönteminin başlatılacağını duyurmuştu. Şirket yeni sisteme geçişi erteleme kararı aldı.

Netflix, bu haftanın başlarında web sitesindeki SSS bölümünü güncelleyerek kullanıcıların hesap şifrelerini aynı evde yaşamayan diğer kişilerle paylaşmalarını nasıl engelleyeceğini aktarmıştı. Ancak şirket, yeni yönergelerin yanlışlıkla dünya genelindeki tüm kullanıcılar için geçerli olduğunu iddia ettiği için Netflix'in web sitesinden silindi.

Şimdilik Rafa Kaldırıldı!

Netflix, The Guardian'a yaptığı açıklamada, şifre paylaşımı hakkında bilgi içeren yardım makalesinin "yalnızca Şili, Kosta Rika ve Peru için geçerli olduğunu" ve platformun, kullanıcıların Netflix hesaplarını başkalarıyla paylaşmasını önlemeye yönelik özellikleri hâlâ beta olarak test ettiğini belirtti.

Şirket, şifre paylaşımıyla ilgili yönergelerin yanlışlıkla küresel olarak güncellendiğini iddia etse de Netflix'in en nihayetinde tüm dünyada hesap paylaşımını engellemek için aynı önlemleri alması bekleniyor.

Bazı Latin Amerika ülkelerinde test edilen yeni özellik sayesinde Netflix aboneleri, hesaplarını aynı evde yaşamadıkları kişilerle paylaşmak için 2,99 dolarlık ekstra bir ücret ödemek durumunda kalacak. Bu hafta yayınlanan yeni yönergeler, Netflix'in bir cihazın birincil konumunda oturum açıp açmadığını belirlemek için IP adresi, cihaz kimlikleri ve hesap etkinliği gibi verileri kullanacağını ortaya çıkarmıştı.

Şirket, yeni önlemlerin aynı evde oldukları sürece Netflix içeriğini aynı anda izleyebilecek kişi sayısını etkilemeyeceğini belirtti. Seyahat edenler, Netflix'i sınırlı bir süre için başka konumlarda izlemek için geçici bir kod alabilecek.

 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.