Öğrenci Kariyeri Banner

Stephen King Favori Dizisini Açıkladı!

Stephen King Favori Dizisini Açıkladı!

Gerilim ve korku kitapları deyince akla gelen ilk isim dünyaca ünlü yazar Stephen King, Twitter'da favori dizisini açıkladı.

Stephen King: "Daha İyisi Yok!"

Stephen King en iyisi olarak adlandırdığı diziyi Twitter hesabından açıkladı. King'in övgüyle söz ettiği dizi 15 yıl önce final yapan "The Wire".

Dizinin yapımcılığını ve yazarlığını 2 kez Primetime Emmy Ödülü alan David Simon üstleniyor. Adından övgüyle söz ettiren The Wire "'televizyon tarihinin en gerçek, en iyi yapımlarından biri" olarak anılıyor.

Stephen King'in Favorisi Olan The Wire'ın Konusu Nedir?

The Wire Baltimore’un suç dolu sokakları, suç ve ceza örgüsü, polislerin uyuşturucu ile mücadelesi, iyi adamlara karşı kötü adamları konu alıyor. Dizi her bir sezonunda yasadışı uyuşturucu ticareti, liman sistemi, siyaset, eğitim ve medya gibi kurumların iç işleyişini ve bunların emniyet güçleriyle ilişkisini gözler önüne seriyor.

Aynı zamanda yönetmen David Simon, geçmişte Baltimore'da polis muhabirliğiydi. Şehri yakından gözlemleyen ve eski bir cinayet masası dedektifiyle devlet okulu öğretmeni olan yazar ortağı Ed Burns'ün deneyimlerine dayanarak standart bir polis draması ortaya koyuyor. 

The Wire sadece bir dizi olmakla kalmadı. Yoksulluk, eşitsizlik, ırk ve yolsuzluk gibi sosyal konulara ayna tuttu.

The Wire yayınlandığı dönemde düşük reytingler almasına rağmen TV tarihinin en iyi yapımlarından biri olarak kabul edilir. Variety Dergisi The Wire dizisi hakkında: “Televizyon tarihi yazıldığında çok az yapım The Wire’a rakip olabilecek" diyerek yapıma övgü dolu sözler söyledi.

Kaynak


Kardelen Özen

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Kardelen Özen..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.