Öğrenci Kariyeri Banner

Starlink Türkiye Genel Müdürü Belli Oldu!

Starlink Türkiye Genel Müdürü Belli Oldu!

Elon Musk, Starlink Türkiye genel müdürünü atadı. 

Starlink, Türkiye'de faaliyete girmeye hazırlanıyor. Bir süre önce Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, şirketin ülkemizde faaliyete başlamak için başvuruda bulunduğunu ve talebi değerlendirdiklerini açıklamıştı.

Bu gelişmeler yaşanırken Elon Musk, Starlink Türkiye Genel Müdürü atamasını gerçekleştirdi.

Elon Musk ve Türkiye arasındaki iş birliği büyümeye devam ediyor. Tesla’nın bir süre önce Türkiye’de satışa başlaması, Starlink başvurusu, ünlü milyarderin New York’ta bulunan Türk Evi ziyareti ve İzmir Teknofest’e konuk olma ihtimali, bu ilişkilerin ilerleyen dönemlerde daha da güçleneceğini gösteriyor. Tesla’nın ülkemizde bir fabrika açma ve üretim yapma ihtimali de gündemde.

Son olarak Elon Musk, Starlink Türkiye faaliyetleri için önemli bir atama gerçekleştirdi. Tesla Türkiye Genel Müdürü olarak görev yapan Kemal Geçer, aynı zamanda Starlink Türkiye Genel Müdürü olarak atandı. Bu karar, kısa süre önce Ticaret Sicil Gazetesi’nde yayınlandı.

Başarılı bir iş insanı olan Kemal Geçer, Tesla’daki görevinden önce Lufthansa Hava Yolları’nın genel müdürlüğünü yürütüyordu. Yabancı markaların çoğu zaman ülkemize yabancı genel müdür atama gibi bir alışkanlığının olmasından dolayı bu durum göründüğünden daha önemli. Elon Musk’ın iki kilit operasyonun başındaki isim olarak bir Türk seçmiş olması oldukça kritik bir nokta.

Tüm bu yaşananlara rağmen Starlink Türkiye’de ne zaman faaliyete başlayacak ve nasıl bir fiyatlandırma ile karşımıza çıkacak bilmiyoruz. Ancak, Kemal Geçer’in pazarın durumundan anlayacağı için yerel fiyatlandırma noktasında elinden geleni yapacağı düşünülüyor.

 

Kaynak


Kardelen Özen

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Kardelen Özen..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.