Öğrenci Kariyeri Banner

Instagram'a Yapay Zeka Desteği Geliyor!

Instagram'a Yapay Zeka Desteği Geliyor!

Meta, yapay zekayı uygulamaya yönelikler adımlar atmaya devam ediyor. Instagram'a yakında görüntü iyileştirme ve değiştirmeye yarayan yapay zeka destekli yeni özellikler gelecek.

Meta, üretken yapay zekayı uygulamalarına entegre etme sözünü yerine getirme yönünde önemli adımlar atıyor. 

Instagram Fotoğraflarına Yapay Zeka Geliyor!

Meta, Instagram için görüntü düzenleme ve çıkartma tasarımına odaklanan yenilikçi yapay zeka tabanlı özellikleri tanıttı .Son derece önemli olan bu güncelleme, gelişmiş üretken yapay zeka filtresine benzeyen "yeniden biçimlendirme" aracını kullanıyor. Bu araç, kullanıcıların mevcut fotoğraflarını çeşitli görsel stillere dönüştürüyor.

Kullanıcılar, arzu ettikleri görünümü ve ambiyansı ifade etmek için "suluboya" gibi açıklamalar veya "dergi ve gazetelerin yırtık kenarlarından yapılmış kolaj" gibi daha karmaşık istemlerde bulunabilecekler.

Ayrıca Meta, sanal bir yeşil ekran işlevi görecek şekilde üretken yapay zekanın gücünden yararlanan "arka plan" adlı başka bir yenilikçi aracı daha tanıttı.

Kullanıcılar, "Beni çarpıcı bir aurora borealis arka planına yerleştir" gibi isteklerde bulunarak görüntüleri anında istenen arka plana dönüştürebilecekler.

Meta, Instagram'da "yeniden biçimlendirme" ve "arka plan" özelliği için belirli bir tarih vermese de kullanıcılara bu araçları yakın gelecekte kullanıma sunacağının güvencesini verdi.

Bu çıkartmalar Instagram, WhatsApp, Messenger ve Facebook Stories gibi platformlarda yer alacak.

Kullanıcılar, metin istemlerini kullanarak kişiselleştirilmiş çıkartmaları hızlı bir şekilde oluşturacabilecekler.

 

Kaynak


Kardelen Özen

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Kardelen Özen..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.