Öğrenci Kariyeri Banner

Hatay'da Meydana Gelen Depremlerde Can Kaybı Artıyor!

Hatay'da Meydana Gelen Depremlerde Can Kaybı Artıyor!

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin vurduğu Hatay’da dün akşam iki deprem daha meydana geldi. 3 dakika arayla Defne ilçesinde 6,4 büyüklüğünde, ardından ise Samandağ ilçesinde de 5,8 büyüklüğünde depremler oldu. Meydana gelen depremlerde 6 kişi hayatını kaybederken, 18'i ağır 294 kişi yaralandı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği illerde enkaz kaldırma çalışmaları sürerken bölgeden korkutan deprem haberleri geldi.

Deprem Birçok Ülkede Hissedildi!

AFAD, saat 20.04'te merkez üssü Hatay'ın Defne ilçesi olan 6,4 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Hatay'ın Defne ilçesinde meydana gelen 6,4 büyüklüğündeki deprem Orta Doğu ve Kuzey Afrika'da da hissedildi. Lübnan'da başkent Beyrut başta olmak üzere tüm kentlerde paniğe neden oldu. Vatandaşlar dışarı çıkarak toplanma alanlarına geçti. Deprem Suriye, Ürdün, Irak, Filistin, İsrail ve Mısır'da da hissedildi.

Defne ilçesindeki depremin ardından merkez üssü Samandağ ilçesi olan 5,8 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Defne ilçesinde saat 20.04'te 6,4 büyüklüğündeki depremin ardından, saat 20.07'de Hatay'ın Samandağ ilçesinde de deprem oldu. 5,8 büyüklüğündeki deprem, 7 kilometre derinlikte meydana geldi.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.