Öğrenci Kariyeri Banner

Son Dakika: Elon Musk Twitter'ın Sahibi Olmaya Bir Adım Daha Yaklaştı!

Son Dakika: Elon Musk Twitter'ın Sahibi Olmaya Bir Adım Daha Yaklaştı!

Twitter yönetim kurulu, sosyal medya platformunun 44 milyar dolarlık satışına onay verdi. Elon Musk, Twitter'ın sahibi olmaya bir adım daha yaklaşmış oldu.

Sosyal medya devinin yönetim kurulu, birleşme sözleşmesinin tavsiye edilebilir olduğuna ve birleşme sözleşmesinin öngördüğü diğer işlemlerin adil ve Twitter ile hissedarlarının çıkarlarına uygun olduğuna karar verdi.

Musk, sıklıkla kullandığı sosyal medya platformu Twitter’ı satın almak için çalışmalara devam ediyor. Tesala ve SpaceX CEO’sunun 44 milyar dolarlık teklifi Twitter tarafında masaya yatırılırken, Musk da spam hesaplarla ilgili bilgi istiyor.

Neler Yaşanmıştı?

İş insanı Elon Musk, 13 Mayıs'ta sosyal medya şirketi Twitter'ı yaklaşık 44 milyar dolara satın alma anlaşmasının 'spam ve sahte hesapların toplam kullanıcıların yüzde 5'inden azını oluşturduğu hesaplamasına dair beklenen detaylar nedeniyle' geçici olarak askıya alındığını söylemişti.

Daha önce Twitter'da yüzde 9,2'lik hisse satın alan Musk, 14 Nisan'da SEC'e yaptığı bildirimde, Twitter'ın tamamı için hisse başına 54,2 dolar teklif etmişti.

Twitter'dan 25 Nisan'da yapılan açıklamada, şirketin hisse başına 54,2 dolara Musk'a satılmasına yönelik anlaşmanın sağlandığı belirtilmişti.

Musk, Twitter'ı satın almaktan vazgeçmesi durumunda, daha önce varılan anlaşma gereği 1 milyar dolar ödemek durumunda kalacak.

 

 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.