Öğrenci Kariyeri Banner

Son Dakika: Can Kaybı 6 Bin 957'ye Yükseldi!

Son Dakika: Can Kaybı 6 Bin 957'ye Yükseldi!

Son açıklamalara göre depremlerde can kaybı sayısı 6 bin 957’ye yükseldi.

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat tarihinde ilki 7,7, ikincisi 7,6 büyüklüğünde iki deprem meydana gelmişti. Merkez üssü Pazarcık ve Elbistan olarak belirlenen depremler Hatay, Gaziantep, Osmaniye, Malatya, Adana, Diyarbakır, Şanlıurfa, Adıyaman ve Kilis’i de sarstı. 10 şehirde binlerce bina yerle bir oldu.

Can Kaybı 6 bin 957 Oldu!

Türkiye’yi sarsan deprem felaketinin üçüncü gününde 10 ildeki arama kurtarma çalışmaları devam ederken, hayatını kaybedenlerin sayısı son açıklamalara göre 6 bin 957'ye yükseldi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 37 bin 011 kişinin yaralandığını, enkazdan kurtarılanların ise 8 bin civarında olduğunu belirtti.

Deprem sahasında 4 bin 794 iş makinasının bulunduğunu, yabancı ülkelerden gelen arama kurtarma ekiplerinde 3 bin 251 kişinin yer aldığını aktaran Oktay, 2 bin 400 civarında arama kurtarmacının da daha yabancı ülkelerden geleceğini açıkladı.


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.