Öğrenci Kariyeri Banner

Son Dakika: DSÖ, Deprem İçin Acil Durum İlan Etti!

Son Dakika: DSÖ, Deprem İçin Acil Durum İlan Etti!

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Kahramanmaraş merkezli 10 ili vuran depremlerle ilgili, "3. seviye acil durum" ilan etti.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Türkiye'yi vuran deprem nedeniyle "3. seviye acil durum" ilan etti. Konuyla ilgili DSÖ Avrupa Bölgesi Direktörü Dr. Hans Kluge bir açıklama paylaştı. 

Dün gerçekleşen DSÖ Yönetim Kuruluna Türkiye ve Suriye depremi ile ilgili bilgilendirme sunumu yapıldığını belirten Kluge, 3'üncü seviye acil durum ilan edildiğini açıkladı.

Kurum Çapındaki Varlıklar Seferber Edilecek!

Dr. Kluge, açıklamasında "Kendi hayatları tehlikedeyken müdahale eden Gaziantep'teki saha ofisimizdeki DSÖ personeli de dahil olmak üzere ilk müdahale ekiplerini takdir ve takdirle karşılıyorum." diye konuştu.

DSÖ’nün 3'üncü seviye acil durumu, en yüksek acil durum olarak değerlendiriliyor. Bu seviye DSÖ’nün kurum çapındaki varlıkların seferber edilmesini ifade ediyor. 

DSÖ Avrupa ekiplerinin Gaziantep, Ankara ve İstanbul’da faaliyet gösterdiğini söyleyen Kluge, şöyle konuştu:

"Hayat kurtarmak için dikkate değer bir müdahale operasyonu başlatan Türk yetkililerini takdir ediyorum. Muazzam bir dayanışma gösteren Üye Devletlere teşekkür ederim. Uluslararası toplumu desteğini artırmaya devam etmeye, Türkiye Hükümeti ve DSÖ ile tam koordinasyon sağlamaya davet ediyorum."

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.