Öğrenci Kariyeri Banner

YouTube, Depreme Destek İçin Bağış Özelliği Yayınladı

YouTube, Depreme Destek İçin Bağış Özelliği Yayınladı

YouTube'da, Kahramanmaraş'taki depremlerle ilgili bağış özelliği yayınlandı. Bir sivil toplum kuruluşu aracılığıyla gerçekleştirilen kampanyaya, şu an için Barış Özcan'ın iki videosu üzerinden ulaşım sağlanılabiliyor.

Türkiye, pazartesi günü yaşanan iki büyük depremle büyük yara aldı. Bir yandan arama-kurtarma çalışmaları devam ederken diğer yandan yaralı vatandaşlar ile evlerini kaybedenlerin ihtiyaçlarının giderilmesi için çalışmalar sürdürülüyor. Dünyanın en popüler çevrimiçi video platformu YouTube'dan da bir hamle geldi

100 Bin Dolar Bağış Toplandı!

YouTube, canlı yayınlar ve videolar için bağış yapma özelliğini yayınladı. Türkiye'nin en sevilen YouTube içerik üreticilerinden Barış Özcan, bu özelliği hemen devreye aldı. Böylece dileyen tüm kullanıcılar, Barış Özcan'ın YouTube kanalında bulunan iki video üzerinden deprem için bağışlarda bulunabilecekler. 

Barış Özcan'ın bağış kampanyası ile ilgili açıklamalarda "Yardımlarınız Ahbap, ACEV, TOG, İhtiyaç Haritası, TEGV gibi çeşitli sivil toplum kuruluşlarından oluşan bir şemsiye platform olan Afet Platformu'na gidecek." ifadeleri yer alıyor. Kampanyanın "Turkish Philanthropy Funds" (Türk Hayırseverlik Fonları) isimli ABD merkezli bir sivil toplum kuruluşu aracılığıyla gerçekleştirildi.

Bağış kampanyası, "Mamutlar 2027'de yaşama geri mi gelecek?" ve "7 Adımda DEPREME HAZIR OLMAK" isimli videolarda aktifleştirildi. 'Mamutlar 2027'de yaşama geri mi gelecek?' videosunda 58.279 dolar, '7 Adımda DEPREME HAZIR OLMAK' videosunda ise 41.642 dolar olmak üzere toplamda 99.921 dolar bağış toplandı.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.