Öğrenci Kariyeri Banner

Son Dakika: 10 İlde 3 Ay Süreyle OHAL İlan Edildi!

Son Dakika: 10 İlde 3 Ay Süreyle OHAL İlan Edildi!

Güncel can kayıpları ve sayılarını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3 bin 549 can kaybı, 22 bin 168 yaralımız olduğunu ve depremden etkilenen 10 ilde OHAL ilan edildiğini açıkladı.

"Ülkemizin dört bir yanındaki uzman personele ve araçlara bölgeye hareket etme talimatı verdik. 53 bin 317 arama-kurtarma görevlimiz ile destek personelimiz enkaz bölgesinde çalışıyor. Bu sayı her geçen saat artıyor." açıklamasında bulunan Erdoğan açıklmamasına şöyle devam etti:

3 Ay Süreyle OHAL İlan Edildi!

"Depremden kurtulan felaketzedelerin tüm ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik tedbirleri de adım adım hayata geçiriyoruz. 54 bin çadır, 102 bin yatak ve diğer ihtiyaç malzemeleri bölgeye gönderildi."

Acil yardım ve destek faaliyetleri için ilk etapta 100 milyar liralık kaynağı kurumlarıa aktardıklarını belirten Erdoğan, 'Ulaşım ve iletişim hatlarının açık tutulması hayati öneme sahip. Zorunlu olmadıkça kimsenin bölgesine giden yolları kullanmamasını, telefon ihtiyaçlarının da acil ihtiyaçlar dışında yapılmaması gerektiğini tekrar hatırlıyorum." şeklinde uyarıda bulundu.

"3 bin 549 vefatımız, 22 bin 168 yaralımız var. En büyük tesellimiz şu ana kadar 8 binin üzerinde vatandaşımızın sağ olarak kurtulmasıdır" diyen Erdoğan, sosyal medyada yanlış bilgi yayanlar için harekete geçildiğini de dile getirdi.

Erdoğan, "Yaşadığımız deprem afetinin vahameti fevkalade tedbirler almamızı zorunlu hale getirmektedir. 10 ilimizi afet bölgesi olarak ilan ediyoruz. OHAL ilan etme kararı aldık. 3 ay sürecek" açıklamasında bulundu.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.