Öğrenci Kariyeri Banner

UNESCO'dan Depremde Tahrip Olan Tarihi Yerler İçin Seferberlik Açıklaması!

UNESCO'dan Depremde Tahrip Olan Tarihi Yerler İçin Seferberlik Açıklaması!

Birleşmiş Milletler Bilim Eğitim ve Kültür Örgütü (UNESCO), Türkiye ve Suriye’de deprem yüzünden yıkılan veya tahrip olan tarihi ve kültürel yerlerin envanterinin çıkarılıp, kısa zamanda onarımı için bir çalışma başlatılacağını bildirdi.

UNESCO Genel Direktörü Audrey Azoulay, depremde ölenlerin yakınlarına başsağlığı ve yaralananlara geçmiş olsun mesajı gönderdiği açıklamasında BM’nin Paris merkezli kuruluşunun Türkiye ve Suriye ile tam dayanışma içinde olacağını ve yetkisi dahilinde elinden gelen tüm yardımı yapacağını açıkladı.

UNESCO, Gerekli Onarımlar İçin Seferber Olacak!

Türkiye’de UNESCO kültür mirası listesinde bulunan Roma, Sasani, Bizans, İslam ve Osmanlı dönemine ait tarihi eserlerin zarara uğradığı yönündeki haberlerden büyük üzüntü duyulduğu belirtilen açıklamada, UNESCO’nun uzmanları ve işbirliği yaptığı kurum ve kuruluşlarla bu bölgelerdeki hasarın hızlı bir şekilde envanterini çıkarmak ve buraları korumak adına seferber olacağı duyuruldu.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.