Öğrenci Kariyeri Banner

Siz Yazıya Dokunun, O İnternette Aratsın

Siz Yazıya Dokunun, O İnternette Aratsın

Kitap okurken veya internette dolaşırken anlamadığımız bazı kelimeleri, cümleleri Google ya da başka kaynaklardan araştırma veya sözlüğe bakma ihtiyacı hissediyoruz. İnternet üzerinde bir metni okurken bunu tek tıkla yapabiliyoruz hatta. Ancak en büyük yan etkisinin telefon veya tabletimizi bir kez elimize aldığımızda dikkatimizin dağılması ve zaman kaybettirmesi olduğunu söyleyebiliriz.

 

Googstick adı verilen aygıt, araştırma ve okuma süresini bizim için kısaltıyor. Ayrıca Kickstarter sitesinde hedeflediği desteği sadece 24 saat içerisinde toplaması, ne kadar ihtiyaç duyulan bir çözüm olduğunu da kanıtlıyor.

 

Cihazı kullanabilmek için kitabın veya okunacak metinin üzerinde yerleştirmeniz yeterli. Altında bulunan bir vantuz ile kendini yüzeye sabitleyen cihaz, devrilme riskini de ortadan kaldırmış oluyor.

Bu aşamadan sonra tek yapmanız gereken cihazınızın Bluetooth özelliğini açmanız ve Googstick’in hem Android hem de İOS cihazlara uyumlu özel uygulamasına girmenizdir.

 

Peki Googstick Nasıl Çalışıyor ?

Kullanıcı okuma sırasında, işaret parmağını anlamadığı veya araştırmak istediği terimin üzerinde getirdiğinde, Googstick’in kamerası bu kelimeyi görüyor ve bunu Google ve Wikipedia’ya eşzamanlı araştırarak uygulama üzerinde gösteriyor.

Cümle üzerinde parmağınızı kaydırarak seçim yapabiliyorsunuz. Eğer paragrafın tamamını seçmek isterseniz, paragrafın başına ve sonuna işaret parmaklarınızı koymanız yeterli oluyor.

Googstick’in kamerası iki tane A4 boyutu kadar bir alanı görebiliyor. 3200 mAh pili ile 5 saate kadar kullanım süresi sağlıyor. Şu an 12 farklı dil seçeneği bulunan cihaza, güncellemeler ile yeni diller eklenmeye devam ediyor.

 

Özgün İçerik


Atakan  Güngör

Yıldız Teknik Biyomühendislik 2. sınıf öğrencisiyim. Öğrenci Kariyeri'nde 1.5 yıldır Organizasyon Ekibi'nde ve Mart ayından beridir de Yazar Ekibi'nde bulunmaktayım.

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.