Öğrenci Kariyeri Banner

Siyasetle İlgilenenlerin Mutlaka İzlemesi Gereken 5 Film!

Siyasetle İlgilenenlerin Mutlaka İzlemesi Gereken 5 Film!

Siyasetle ilgilenenlerin ya da siyaset bilimi öğrencilerinin mutlaka izlemesi gereken 5 filmi listeledik. İçlerinde yerli bir yapım olan 'Abluka'nın da yer aldığı listeye göz gezdirmenizde fayda olacaktır.

İşte siyasetle ilgilenenlerin mutlaka izlemesi gereken 5 film:

Enemy of the State - 1998

Amerikan hükümetinde yaşanan bir cinayet olayını tesadüfen kaydeden doğa araştırmacısı Daniel Zavitz, elindeki belgeleri bir gazeteciye götürür. İstihbarat servisi NSA'i peşine takan Zavitz, çember daraldıkça komplonun derinliklerine sürüklenir.

Wag the Dog - 1997

ABD seçimleri ufukta gözükmüştür. Bir Hollywood yapımcısı ile parti sözcüsü, Başkan adayının kariyerini tehlikeye atan skandal kasedini kamuoyuna unutturmak için düzmece bir savaş organize etmeye karar verir.

The Death of Stalin - 2018

1953 yılında, Moskova'da otuz yıllık görevinin sonunda hayatını kaybeden Joseph Vissarionovich Stalin, arkasında ne yapacağını bilemez haldeki Bakanlar Kurulu'nu bırakır. Kalabalık oyuncu kadrosuyla dikkat çeken film, kaçırılmaması gereken, zekice bir taşlama.

Abluka - 2015

Hapishaneden çıkan Kadir, emniyette çalışan arkadaşının vasıtasıyla bir iş bulur. Siyasi olayların ardından harabeye dönmüş İstanbul sokaklarında çöp toplayıcılığı yaparken aslında istihbarat teşkilatı için muhbir olarak çalışacaktır.

The Cyring Game - 1992

İngiliz ordusunda görevli olan asker Jody, IRA militanları tarafından kaçırılır. Jody'nin yanında durup ondan bazı bilgileri almak için görevlendirilen Fergus adlı militan, Jody'e verdiği sözü unutmadan Londra'da yeni bir hayat kurmaya karar verir.


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.