Öğrenci Kariyeri Banner

iPhone 14 Türkiye'de Satışa Sunuldu!

iPhone 14 Türkiye'de Satışa Sunuldu!

Teknoloji devi Apple, 7 Eylül'de duyurusunu yaptığı yeni iPhone modellerini bugün Türkiye'de kullanıcılarına sundu. Teknoloji meraklıları 23 Eylül sabahı Apple Bağdat Caddesi mağazasında ilk defa iPhone 14 ailesiyle tanıştı. 

Apple, beklendiği gibi bugün yeni iPhone modellerini Türkiye'de satışa çıkardı. iPhone 14, IPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max'i satın almak ya da incelemek isteyen kullanıcılar Apple mağazalarının önünde kuyruk oluşturdu.

Yeni modeller Apple’ın anlaşmalı olduğu diğer firmaların satış kanallarında ve mağazalarında da stoktan satışa çıktı. iPhone 14 Plus modelinin ise ne zaman satışa sunulacağı henüz belli değil

Bağdat Caddesi'nde iPhone 14 Sırası!

Bu sabah itibarıyla Türkiye'de satışa sunulan iPhone 14'ü görmek ve satın almak isteyen teknolojiseversler, günün erken saatlerinden itibaren Bağdat Caddesi'ndeki Apple mağazası önünde uzun kuyruklar oluşturdu. iPhone 14 Pro 6.1 inç, 14 Pro MAX 6.7 inç boyutunda olacak.

iPhone 14 Pro'da A16 Bionic işlemci yer aldı. Pro modelinde 48 MP kamera yine yerini alırken, sensörün yüzde 65 büyütüldüğü belirtildi. iPhone 14 ve 14 Plus'ta A15 çip kullanıldı. Telefonlarda artık sim kart kullanılmayacak. Telefonlarda acil durumlar için uydu bağlantılı yardım çağırma özelliği de mevcut durumda. Bu özellik sayesinde şebeke çekmese dahi acil yardım çağrısı yapılabilecek.

iPhone 14 Pro

  • Ekran: 6.7 inç Super Retina XDR
  • İşlemci: A15 Bionic
  • İşletim Sistemi: iOS 16
  • RAM: 6 GB
  • Depolama: 128-256-512 GB
  • Ön Kamera: 12 MP
  • Arka Kamera: 12 MP + 12 MP
  • Batarya: 4.323 mAh (25W hızlı şarj)

Apple, 2017’de tanıtılan iPhone X ile kullanmaya başladığı çentik tasarımını iPhone 14 Pro itibariyle güncelledi. iPhone 13 serisinde çentik küçülmesine rağmen bu eleştiriler devam etmişti. ABD’li şirket kritik bir karar aldı ve iPhone 14 Pro’da çentiği komple kaldırdı.

 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.