Öğrenci Kariyeri Banner

Sınavlarda HES Kodu Şartı !

Sınavlarda HES Kodu Şartı !

Pandemi süreciyle hayatımızda gerçekleşen değişikliklerden biri olan Sağlık Bakanlığının Hayat Eve Sığar(HES) uygulamasından alınan HES kodunun artık sınavlarda da kullanılacağı açıklandı.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün sınavlarda adaylrından hes kodu bilgisi istenileceğini duyurdu.Hes Kodu ,kişilerin risk taşıyıp taşımadığı bilgisi kurumlarla paylaşmılmasını sağlamaktadır.Sınava girecek adayların risk taşıyıp taşımadığı bilgisinin ÖSYM ile paylaşılmasını sağlayacak HES kodunun geçerlilik tarihinin başvurulan sınavın yapılacağı gün ve tarihten ileri tarihli olması gerekmektedir.

HES kodu almanın ise üç yöntemi var

lki Hayat Eve Sığar uygulamasında  "HES kodu işlemleri" bölümüne girerek  "HES kodu oluştur"  kısmı tıklanarak ,kod kullanım süresinin seçilmesi ile oluşturulmaktadır.

Bir diğer yöntem ise SMS yolu ile gerçekleştirilmektedir.HES yazıp aralarında boşluk bırakılarak sırasıyla T.C. kimlik numarası, T.C. kimlik seri numarasının son 4 hanesi ve kod geçerlilik süresi (gün sayısı olarak) yazılıyor ve 2023'e kısa mesaj (SMS) olarak gönderiliyor.

Son olarak ise e-Devlet sisteminde HES kodu araması yapılarak açılan sayfada HES kodu butonuna tıklanmasıdır. HES kodunun üretileceği kişi seçimi yapılarak devam edilmesi. Kodun ismi ve geçerlilik süresi belirlenmesi ile kod oluşturma işlemi tamamlanıyor.

Artık sınavlar için  zorunluluk haline getirilen HES kodu uygulamasını daha önce gerçekleştirdiğiniz sınav başvurularınız içinde kontrol etmeyi unutmayınız!

KAYNAK


Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.