Öğrenci Kariyeri Banner

Nasıl Girişimci Olunur?

Nasıl Girişimci Olunur?

İyi Bir Fikriniz Olsun

Öncelikle güzel ve desteklenebilir bir fikriniz olsun. Fikrinizi oluşturduğunuzda ve başkalarına anlatırken bunu en iyi ve kayda değer şekilde yapın. Sponsor edinirken açıklayacağınız fikirler başkalarının ilgisini çekmeli, destek sağlamalı ve başkalarına da mantıklı gelmeli. Karmaşıklıktan uzak, anlattığınızda hemen anlaşılabilir olmalı.

Sürdürülebilir Bir Fikriniz Olsun

İyi bir plan yapın ve sürdürülebilir olsun. Şöyle düşünün; bu işe girmekle risk almış oldunuz tabiri caizse en kötü olasılıkla batabilirsiniz, en iyi olasılıkla ise zengin olabilirsiniz. Başarısız olmanıza gerek yok sadece uzun vadeli düşünün.

Pazar Analizi Yapın

Ürün ve fikri belirledikten sonra gerçekten satıp satamayacağınıza karar verin. İyi bir Pazar analizi yapın sizin ürününüz kaçtan alınıp satılmış piyasa fiyatı nedir, maliyeti nasıl olur, tedarikçi nasıl bulunur bunların hepsi birer pazar analizidir.

Workshoplara Katılın

Bu işi sizden önce kim yaptı, nasıl yaptı, nasıl tecrübeler elde etti bunları bilmenizde fayda var. Bu fikirleri elde etmek için Workshop etkinlikleri bulunmaz bir fırsat bu yüzden bu etkinlikleri kullanmalı ve alanınızda bilgi sahibi olmalısınız. Bu etkinlikler sayesinde alanlarında uzman mentorlar ile etkileşim halinde olabilirsiniz. Onlarla diyalog kurma fırsatı eder ve tecrübelerinden faydalanabilirsiniz.

Bildiğiniz İşi Yapın

Bilgi sahibi olduğunuz bir konuda iş yapmak her zaman daha avantajlıdır. Çünkü zaten bilmediğiniz konuda bilgi sahibi olmak ve tecrübe edinmek zaman alacağından dolayı bildiğiniz ve tecrübelerinizin olduğu konuda fikirlerinizi ortaya koymak her zaman sizin yararınızadır. Bunu bir artı olarak düşünün.

Hukuki ve Mali Konularda Bilgi Sahibi Olun

Fikriniz için eğer bir işletme açacaksanız hukuki süreçler hakkında bilgi sahibi olmalısınız. İş yeri açmadan önce kendi markanızı oluşturmalısınız. Kira kontratı, sözleşmeler, avukatlar, ticari mallar hepsi hukuki olarak bir süreçten geçiyor ve maddiyat gerektiriyor. Bu yüzden kendi işinizi bilginizle yapmanız sizin yararınıza olacaktır.

Sermayenizi İyi Kullanın

İşe başlarken ortaya koyduğunuz sermaye belirli bir süre için sizin tek garantiniz olacaktır. Bu yüzden o sermayeyi kullanarak maksimum faydayı elde etmeniz gerekiyor. Demirbaşlar, ortaklıklar, kazançlar bu sermaye etrafında şekillenerek büyüyecektir. Sermayeniz bu açıdan sizin yarar sağlama noktanızdır.

Pes Etmeyin

Kendi işinizi yapıyorsunuz hayatta hiçbir şey,  hiçbir zaman mükemmel yürümediğinden dolayı elbette çok zor durumlarla karşılaşacak hatta bazen bu işe olan inancınızı kaybedeceksiniz. Aşılmaz dağlar gibi görünen bu işler siz yapmaya başladıktan sonra bir noktada aşılmış hale gelecektir. En önemli şey kurduğunuz hayalin peşinden gitmeniz unutmayın eğer gerçekten isterseniz hiçbir şey imkânsız değildir.

“İmkânsızlık yalnızca sersemlerin sözlüğünde bulunan bir kelimedir’’ Napolyon

Özgün İçerik


Şule  ULABA

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Şule ULABA ..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.