Öğrenci Kariyeri Banner

Sağlık Bakanlığından YÖK'e Çağrı: Tüm Üniversiteler Online Olsun

Sağlık Bakanlığından YÖK'e Çağrı: Tüm Üniversiteler Online Olsun

Tüm dünyayı etkisi alan pandemi eğitim sistemini de alt üst etti. Milli Eğitim Bakanlığı ve YÖK uzun süredir yeni normal eğitim süreci için çaba sarf ediyor ve öğrenciler için en sağlıklı ortamı oluşturmaya çalışıyor. YÖK'ün kararı üniversitelere bırakmasıyla öğrenciler kendi okullarından gelecek duyuruyu beklemeye başlamıştı. Sırayla birçok üniversite belirlediği eğitim modelini açıklarken vakaların artmasıyla bugün Sağlık Bakanlığından YÖK'e öneri sunuldu.

Açıklamada "Bilindiği üzere yeni korona virüs (COVID-19) küresel salgını ile mücadele kapsamında başta Cumhurbaşkanlığımız  olmak  üzere ilgili  kamu  kurum  ve  kuruluşlarımızca alınması  gereken tedbirlere ilişkin çeşitli düzenlemeler yapılarak uygulamaya konmuştur." ifadelerine yer verildi.

YÖK'ün Sağlık Bakanlığına danışmasının sonucunda Sağlık Bakanlığının dönüşü şu şekilde oldu. "2020-2021 eğitim ve öğretim yılının güz döneminde örgün eğitimlerde teorik derslerin mümkün olduğunca yüz yüze aynı ortamda  bulunmaksızın  uzaktan  ve  dijital  öğretim  yöntemleriyle  yapılması,  uygulamalı eğitimlerin  zorunlu  olduğu  programlarda  uygulamaların  mümkünse  ertelenmesi, ertelenmemesi  durumunda  kişisel  koruyucu  ekipmanların  kullanımı  sağlanarak  ve  gerekli tedbirler  alınarak  yüz  yüze  sürdürülmesinin  önerilmesine  karar  verilmiştir"

 

 

 


Gökçe Öztürk

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Gökçe Öztürk..

1 Yorum

  • Neslihan

    Hayır

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.