Öğrenci Kariyeri Banner

Porsche, Formula 1'e Geliyor!

Porsche, Formula 1'e Geliyor!

Formula 1'e girmeyi planladığı uzun süredir konuşulan Porsche, Red Bull takımının yarı hissesini alarak motorsporlarının zirvesindeki yerini aldı.

Formula 1'de uzun yıllardır devam eden Mercedes ve Hamilton dominasyonu geçtiğimiz yıl sarsılmıştı. Markalar şampiyonasında zirveyi kapamamış olsa da Red Bull Racing, Hollandalı pilot Max Verstappen ile pilotlar şampiyonluğunu kazanmıştı.

Bu sezon başında yeni otomobillere geçilirken, Red Bull takımının motorlarını üreten Honda, elektrikli otomobillere odaklanmak için Formula 1'den çekildiğini açıklamıştı. Böylece önümüzdeki dönemde Red Bull, Honda'nın boşluğunu Porsche ile dolduracak. 

Anlaşma 10 Yıl Devam Edecek

Porsche ile Red Bull arasındaki anlaşmanın geçerli olması için bazı şartların yerine getirilmesi gerekiyor. Bunlardan biri anti tröst kontrollerinden ve Avrupa Birliği denetimlerinden geçmek. Ayrıca AB dışında 20 farklı ülkede de bu anlaşmaların onaylanması zorunlu.

Bu ülkelerden biri olan Fas'ta bu tür anlaşmalar mahkemede duyurulmak zorunda olduğu için anlaşmanın detayları da ortaya çıktı. 

Gelen bilgilere göre Porsche, Red Bull ile 10 yıllık bir partnerlik yapacak. Bu süreçte Red Bull yarış takımının yüzde 50'si Porsche'de olacak. İddialara göre çok konuşulacak bu ortaklık 4 Ağustos'ta duyurulacak.

İlk planlara göre iki tarafın da amacının ortaklığı Avusturya GP'de duyurmak olduğu iddia ediliyor. Bu yarış üç hafta önce koşulduğu için şimdi firmalar başka bir tarih belirlemek durumunda kaldı. Gecikmenin nedeni ise FIA tarafından yapılacak 2026 motor düzenlemelerinin onaylanmamış olması. Normalde bu onay işlemi 29 Haziran'da gerçekleştirilecekti. 

 

 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.