Öğrenci Kariyeri Banner

KYK Kredi Borçları Düzenlemesinde Yol Haritası Netleşiyor!

KYK Kredi Borçları Düzenlemesinde Yol Haritası Netleşiyor!

Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) kredi borçları düzenlemesinde yol haritası netleşiyor. İlgili bakanlıklar anapara harici enflasyon farkı ödeyenlerin, borçları vergi dairesine aktarılanların, yapılandırmadan faydalananların durumunu değerlendiriyor. Gereken yasal düzenlemeler Ekim ayında meclis gündemine alınacak.

Milyonlarca genci yakından ilgilendiren Kredi ve Yurtlar Kurumu borçları düzenlemesinde yol haritası netleşiyor. 3 milyon 157 bin genç aldıkları kredinin sadece anaparasını geri ödeyecek. Bu kapsamda 26 milyar liranın üzerinde bir yük gençlerin üzerinden kaldırılmış olacak.

Düzenlemeden 1 Milyondan Fazla Kişi Faydalanacak!

Düzenlemeden mezun olup geri ödemesi başlayacak 1 milyon 49 bin kişi de faydalanacak. Kredi alıp henüz mezun olmayan 812 bin öğrenci de sadece anaparayı ödeyecek. Kredisinde ana para harici enflasyon farkı ödeyenlerin, borcu vergi dairesine aktarılanların, yapılandırmadan faydalananların durumu ise Ekim ayında değerlendirmeye alınacak.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, konu üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. O çalışma Hazine ve Maliye Bakanlığı’na gönderilecek. İki bakanlık istişare edecek. Yüksek öğrenim kredi ve yurtlar kurumu kanunu da incelenecek.

Gereken yasal düzenlemeler ekim ayında meclis açılınca gündeme alınacak.

 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.