Öğrenci Kariyeri Banner

Pegasus Hacklendi: Ele Geçirilen Bilgileri Paylaştılar!

Pegasus Hacklendi: Ele Geçirilen Bilgileri Paylaştılar!

Türkiye’nin en büyük havayolu şirketlerinden birisi olan Pegasus, bugün Kişisel Verileri Koruma Kurumu’na veri ihlali bildiriminde bulundu. Yakın zamanda basında veri ihlali iddialarıyla gündeme gelen şirket, iddiaları doğrular şekilde bildirim yaptı ve ihlalin detayları ile etkilenen kişileri paylaştı.

Pegasus tarafından yapılan bildiriye göre veri ihlali, uçuş ekiplerinin uçuş planlarının yapılması ve gerekli koordinasyonun sağlanması amacıyla kurulan servisin tarayıcı listeleme özelliğinin açık olması nedeniyle gerçekleşti. İhlal sonucunda uçuş ekibinde yer alan çalışanların kişisel bilgileri ele geçirildi.

Verilerin İmha Edilmesi İstendi

Duyuruya göre, veri ihlaline neden olan sistem açığı 21 Mart tarihinde tespit edildi. ‘Browser listening (tarayıcı listeleme)’ özelliğinin 24 Mart tarihinde kapatılarak güvenlik açığının giderildiği belirtildi.

Veri ihlalininse 31 Mayıs'ta tespit edildiği, sosyal medya hesapları ve bazı internet sitelerinde konu hakkında yetkisiz erişim yapan kişilerce kendilerini tanıtıcı metinler yayımlandığı açıklandı.

Verilere yetkisiz erişim sağlayan üçüncü taraf kişilerle yaptıkları paylaşım üzerine iletişime geçildiği ve verilerin derhal imha edilmesinin talep edildiği açıklandı. Veri ihlalinden etkilenen kişi sayısı açıklanmaz ve çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Ele Geçirilen Veriler Şu Şekilde:

  • Ad soyad bilgileri,
  • Telefon numarası
  • E-posta adresi
  • Unvanı
  • Geçmiş tarihlerde yapmış oldukları uçuş bilgileri
  • Çalışanların bir kısmının fotoğraf ve imza görselleri

 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.