Öğrenci Kariyeri Banner

HBO'dan Kayıp Görüntüleri Ortaya Çıkaran Çernobil Belgeseli!

HBO'dan Kayıp Görüntüleri Ortaya Çıkaran Çernobil Belgeseli!

HBO, Çernobil felaketiyle ilgili hazırlanan yeni belgeselini tanıttı. 'Chernobyl: The Lost Tapes' isimli belgesel, 36 yıl önceki patlamaya ait yeni ortaya çıkarılan arşiv görüntülerinden oluşuyor.

Çernobil Nükleer Santrali'nin 4'üncü reaktöründeki patlamada çevreye 1945'te Hiroşima'ya atılan atom bombasının 50 katına eşit miktarda radyasyon yayılmıştı.

93 Binden Fazla Kişi Ölmüştü!

Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu, dünyanın en büyük çevre felaketlerinden biri olarak kabul edilen olayda iki işçinin patlamada, 29 itfaiyecinin radyasyon zehirlenmesinden öldüğünü açıklamıştı.

Greenpeace'in 2006'da yayımladığı bir raporda, Rusya, Ukrayna ve Belarus'ta 93 binden fazla kişinin radyasyona maruz kalmayla ilişkili hastalıklardan öldüğünün tahmin edildiği yazılmıştı.

Ayrıca 270 bin kişinin patlama yüzünden kanser olduğu kaydedilmişti. Kazanın etkileri nedeniyle 8,4 milyon kişi radyasyona maruz kalmıştı.

Çernobil'in Bilinmeyenlerine Işık Tutuluyor

HBO, 2019'da da Çernobil (Chernobyl) adlı bir mini dizi yayımlamıştı. Dizi, patlama ve sonrasında yaşananları konu ediniyor.

Öte yandan belgeselde, patlamaya tanık olanların ifadelerine de yer verildi. Chernobyl: The Lost Tapes'in yönetmen koltuğunda  ise James Jones oturuyor.

Sovyetler Birliği makamlarının patlamaya ilişkin ayrıntıları gizlediğini öne süren HBO yetkilileri, belgeselle Çernobil'in bilinmeyen detaylarına ışık tuttuklarını ifade etti.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.