Öğrenci Kariyeri Banner

Pandemiyle Gelen Estetik Çılgınlığı

Pandemiyle Gelen Estetik Çılgınlığı

Pandemi başladıktan sonra yüz yüze görüşme imkanımız olmayan arkadaşlarımızla, ailemizle görüntülü görüşme uygulamaları üzerinden konuşmaya başladık. Bu sayede görüntülü görüşme uygulamalarının kullanımı pandemi dönemiyle birlikte inkar edilemeyecek düzeyde arttı.

Bir anda bütün ilgiyi üzerine çeken sektörde Zoom başta olmak üzere birçok uygulama da yıldızlaştı. Ancak bu sektörle birlikte estetik sektöründe de patlama yaşandı.

Pandemi başladıktan sonra insanlar evden çalışmak zorunda kaldı ve şirketler bu yönteme hızlı bir şekilde adapte olmaya çalıştı. Ancak bu durum yeni bir problemi daha ortaya çıkardı. Çünkü sürekli görüntülü görüşme uygulamalarında toplantıya giren veya sohbet eden insanlar bir süre sonra yüzlerini beğenmemeye başladı.

İlk bakışta biraz saçma gelse de yapılan araştırmalar pandemi sürecinde estetik operasyonlara olan talebin arttığını gösteriyor. Hatta Yüz Estetiği ve Estetik İlacı adlı hakemli bir dergide yayınlanan araştırma da bu duruma Zoom Dismorfisi adı verilmiş.

Ayrıca araştırmanın sonuçlarına göre insanlar genelde sivilce ve siyah nokta gibi yüz hastalıkları konusunda takıntı yapıyor. Hatta saç dökülmesi ve akne gibi terimlerin de Google’da daha fazla aratıldığı ortaya çıkmış.

 

İnsanlar Görüntülü Görüşme Uygulamalarında Yüzlerini İlk Kez mi Görüyor ?

Aslında bu durum pandemiden ve görüntülü görüşme uygulamalarından önce selfie trendi ile insanların hayatına girmişti. İnsanlar selfie uygulamaları ile yüzlerini belirli oranlarda, temiz ve güzel çıkacak şekilde iyileştirmelerle görüyorlardı. Ancak görüntülü görüşme uygulamaları ise genelde bu optimizasyonlardan yoksun olarak yapıldı. Böylece insanlar yüzündeki rahatsızlıkları görmek zorunda kaldı. Dolayısıyla kısa bir süre sonra da psikolojik olarak etkilenerek çareyi estetik uzmanlarında aramaya başladılar.

 

Özgün İçerik  


Atakan  Güngör

Yıldız Teknik Biyomühendislik 2. sınıf öğrencisiyim. Öğrenci Kariyeri'nde 1.5 yıldır Organizasyon Ekibi'nde ve Mart ayından beridir de Yazar Ekibi'nde bulunmaktayım.

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.