Öğrenci Kariyeri Banner

Netflix, Tiktok Formatını Kendi Bünyesine Katıyor

Netflix, Tiktok Formatını Kendi Bünyesine Katıyor

Âdeta bir organımız haline gelen Netflix, Fast Laughs adını verdiği kısa bir video formatını tanıttı. Fast Laughs, Netflix içeriklerinden kısa kesitler sunacak ve çoğunlukla eğlence odaklı olacak.

Tiktok formatı birçok ülkede yasaklansa bile gitgide popüler olmaya devam ediyor. Son olarak da online dizi ve film platformu Netflix, bu formatı kendi bünyesine katmaya karar verdi.

Netflix bu formatla kullanıcıların yeni çıkacak şovlar hakkında bilgi edinmesine yardımcı olmak istiyor. Ancak bu özellik, Netflix’in halihazırda sahip olduğu “ön izleme” özelliğine de oldukça benziyor.

Fast Laughs’da yayınlanacak olan klipleri beğenemeyecek veya yorum yapamayacaksınız ancak emojilerle tepki verip o konudaki benzer içerikleri görüntüleyebileceksiniz. Ayrıca programı kendi listenize ekleyebilecek ve paylaşabileceksiniz. Yayınlanacak klipler de 15-45 saniye aralığında olacak.

Netflix sözcülerinden biri bu durumu onaylayarak şunları söyledi: “Her zaman Netflix deneyimini iyileştirmenin yollarını arıyoruz. Kullanıcılarımızın çoğu da komediyi seviyor, bu yüzden yeni şovlar keşfetmelerine ve klasik sahnelerin keyfini çıkarmak için Fast Laughs metodunun yararlı olacağını düşünüyoruz."

Bu yılın başlarında az sayıda kullanıcıyla başlandığı ancak denemelerden sonra şimdi ABD, İngiltere ve başka ülkelerin pazarlarında da yavaş yavaş yayılmaya başlandığını söyledi.

Ancak Fast Laughs şu an sadece İOS cihaz için kullanılabiliyor.

 

Kaynak


Atakan  Güngör

Yıldız Teknik Biyomühendislik 2. sınıf öğrencisiyim. Öğrenci Kariyeri'nde 1.5 yıldır Organizasyon Ekibi'nde ve Mart ayından beridir de Yazar Ekibi'nde bulunmaktayım.

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.