Öğrenci Kariyeri Banner

Pandemi Döneminde Ücretsiz Ulaşabileceğiniz Oratoryo, Müzikal ve Tiyatrolar

Pandemi Döneminde Ücretsiz Ulaşabileceğiniz Oratoryo, Müzikal ve Tiyatrolar

Koronavirüs salgını tüm dünyada etkisini sürdürmeye devam ediyor. Uzmanlar, riskli gruptaki insanlara enfekte olmamaları için, daha genç ve sağlıklı olanlara da virüsü başkalarına bulaştırmamaları için “ evde kal ” çağrısı yapıyor. Kişisel sağlığımız ve kamu sağlığı için zorunda olmadıkça dışarı çıkmamamız gereken bir dönemde yaşıyoruz. Haliyle korona öncesi dönemde genellikle keyifli hafta sonlarını kapsayan “evde olma” hali, şimdi bir zorunluluk ve sorumlulukhaline geldi. Biz de bu süreci sizin için daha keyifli hale getirmek istedik ve bu yazımızda Youtube üzerinden ücretsiz olarak ulaşabileceğiniz müzikal, tiyatro ve oratoryoları sizin için bir araya topladık.

1. “7” -Şekspir Müzikali

şekspir

Haluk Bilginer ile birlikte Evrim Alasya, Selen Öztürk, Zeynep Alkaya ve Tuğçe Karaoğlan’ın rol aldığı “7” (Şekspir Müzikali)’nin sözleri William Shakespeare’e; yönetmenliği ve kolajı Kemal Aydoğan’a; besteleri ise Tolga Çebi’ye ait. 8 kişilik bir orkestranın eşlik ettiği “7” (Şekspir Müzikali)’nin sahne tasarımı Bengi Günay’a, ışık tasarımı İrfan Varlı’ya, tasvir tasarımı ise Özlem Karabay’a ait. Eğer müzikallerden hoşlanmadığınızı düşünüyorsanız 7 Şekspir Müzikaliyle tekrar şans tanımanızı öneririm.

Haluk Bilginer / “7” -Şekspir Müzikali

2. Yalınayak Sokrates

yalınayak

Dostlar Tiyatrosu’nun 1998 yılında sahnelediği “Yalınayak Sokrates”, şimdi GencoErkal’ın Youtube kanalında yayında. Oyun, 2440 yıl öncesinden günümüze özgürlük ve demokrasi çağrısı getiriyor.

"Ne pahasına olursa olsun, evlenin. Karınız iyi çıkarsa mutlu olursunuz, yok fena çıkarsa o zaman da filozof olursunuz."

Yalınayak Sokrates

3. Fazıl Say – Nazım Hikmet Oratoryosu

fazılsay

Fazıl Say’ın imza attığı müthiş etkinliklerden biri olan bu oratoryo kadrosuyla da dikkatimizi çekiyor. Genco Erkal, Güvenç Dağüstün, Serenad Bağcan, Gökçe Çatakoğlu gibi yetenekli isimleri barındırıyor. Bu yetenekli isimlerle Nazım Hikmet sanatının birleştiği bu muazzam gösteri izlemeye değer.

Fazıl Say – Nazım Hikmet Oratoryosu

4. Ağır Roman Oyunu - EBB

oyun

Oyun, kentin varoş mahallelerinden olan Kolera Mahallesinde geçiyor ve kentin ortasında sıra dışı bir yaşam süren Koleralıların, yalnızlıklarını, acılarını ve aşklarını sarsıcı bir bakış açısı ile anlatıyor. Hepimizin bildiği bu filmin bir de tiyatro versiyonuna bakalım. İyi seyirler.

“+kolyeni bende düşürmüşsün akşam gel al

- yangında düşürdüm sanmıştım

+yangın sayılır.”

Ağır Roman Oyunu - EBB

İlginizi çekebilecek diğer içeriklerimiz : 

Barok Sanatı Nedir? Barok Döneminde Heykelcilik Nasıldı?

Karakalem Sanatına Başlayacakların Alışveriş Listesinde Bulunması Gereken 5 Ürün

 

 


Betül Görgöz

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Betül Görgöz.

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.