Öğrenci Kariyeri Banner

Özgüvenli Biri Olmak İçin 4 Yol

Özgüvenli Biri Olmak İçin 4 Yol

Başarı ve mutluluk için özgüvenli bir birey olmak çok önemlidir. Kendinize ne kadar çok güvenir, inanırsanız o kadar çok mutlu ve başarılı olursunuz. Özgüven diğer insanlarla olan ilişkilerinizde de çok önemlidir. Sizin kendinize karşı güveniniz karşı tarafı da etkiler ve karşı taraf açısından, size dair pozitif etkiye yol açar. 

Eğer bazı zamanlar özgüven problemi yaşıyorsanız, bu yazımız tam size göre. 

1. Engellerden Korkmayın 

Özgüvenli Bir Birey Olmak İçin 4 Yol 1

Hayat, her zaman bir ipin ucundaymışsınız gibi düzgün bir şekilde ilerlemez. Bazen karşınıza engeller çıkar ve bu engelleri çözmek için arayışlar içerisine girersiniz. Bu da sizin kendi potansiyelinizi ortaya çıkarmanıza yardımcı olur, yapabileceklerinizi görürsünüz.  

Engellerden korkmayın. Engeller sizi geliştirir ve kendinize olan güveni artırır, bunlar da sizi daha özgüvenli bir birey yapar.  

2. Kendinizi Kıyaslamayın 

özgüvenli bir birey olmak için 4 yol

Kendinizi başkaları ile kıyaslamak son derece olumsuz etkilere neden olabilecek bir durumdur. Kıyaslama yapmak sizi köreltir. Çünkü kendi yapabileceklerinizi bir başkasının potansiyeline indirgemiş olursunuz. Önünüze bakın. Bir başkasının başarısı, mutluluğu, güveni kendisini ilgilendirir. Sizin için de bu böyledir.   

Hepimizin farklı özellikleri var, öne çıktığımız farklı konular var. Bir başkası bir konuda iyi diye siz de o konuda iyi olmak zorunda değilsiniz. Sizin de potansiyelinizi ortaya çıkarabileceğiniz farklı konular vardır. 

3. Kendinizi Suçlamayın 

özgüvenli bir birey olmak için 4 yol

Her olumsuz durumda kendinizi suçlamayın, yapıcı olun. Kendinizi suçlamak size vakit kaybettirir. Bunun yerine bu olumsuz durumu düzeltmek için çaba gösterirseniz, vaktinizi kaybetmezseniz.  

Kendinizi suçlamak sizi daha da olumsuz durumlara çekebilir. Sizi daha da kötü hissettirir, özgüveninizi kırar.  Belki de biraz düşünseniz bulabileceğiniz çözümleri hiç görmemenize bile yol açabilir. Bu yüzden kendinizi suçlamak yerine olumsuz durumların çözümünün ne olabileceğini düşünün. 

4. Mutlu Olun 

özgüvenli bir birey olmak için 4 yol 4

Özgüvenli hissetmenin altın kuralı mutlu olmaktır. Kendinizi ne kadar iyi hissedersiniz, o kadar güven dolu olursunuz. 

İlk önce çevrenizi düzenleyin, sizi kötü hissettiren insanlardan uzak durun.  Sonrasında yaşam şeklinizi düzenleyin, düzensiz hayat sizi daha depresif yapacaktır.  

Mutlu hissetmek için yapabileceklerinizi düşünün. Sizi mutsuz hissettirecek şeyleri yapmamaya da özen gösterin. Eğer mutsuz hissederseniz, yaptığınız şeye dair de güveniniz kırılır. 


0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.