Öğrenci Kariyeri Banner

Oxford Üniversitesi Açıkladı: BioNTech Aşısının İdeal Doz Arası Bekleme Süresi Nedir?

Oxford Üniversitesi Açıkladı: BioNTech Aşısının İdeal Doz Arası Bekleme Süresi Nedir?

Oxford Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmaya göre Pfizer-BioNTech aşısının iki dozu arasındaki ideal bekleme süresinin, 8 hafta olması gerekiyor. Uzmanlara göre 8 hafta beklenerek yapılan ikinci dozun ürettiği antikor miktarı, kısa süreli beklemeden 2 kat fazla olarak açıklandı.

Dünyanın en prestijli üniversitelerinden bir tanesi olan Oxford, Türkiye'de de kullanılmakta olan Pfizer-BioNTech koronavirüs aşısı ile ilgili dikkat çeken bir araştırmaya imza attı. Bilim insanlarının yaptığı araştırma, mRNA tabanlı bu koronavirüs aşısının iki dozu arasındaki sürenin uzatılması gerektiğini gözler önüne seriyor. Bu sürenin uzatılması, vücudun ürettiği antikor seviyesini ciddi oranda artırıyor.

Türkiye, BioNTech'in koronavirüs aşısı için iki doz aralığını 6-8 hafta olarak belirlemişti. Daha sonra yeni bir karar alan Sağlık Bakanlığı, dozlar arasındaki süreyi 4 haftaya indirdi. Hatta geçtiğimiz günlerde de bu süreyi 3 haftaya indirmiş olduk. Ancak Oxford Üniversitesinin yaptığı araştırma, Türkiye'nin ilk kararının daha doğru olduğunu kanıtladı diyebiliriz.

Uzmanlar, bu süreyi bekleyen insanların ürettikleri antikor miktarının diğerlerine göre 2 kat fazla olduğunu tespit ettiklerini söylediler. Ek olarak, en az antikor kadar önemli olan T hücrelerinin miktarı da 1,6 kat fazla olarak karşımıza çıkıyor.

Kaynak için tıklayınız


Simay Kurtçu

Site İçerik Koordinatörü

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.