Öğrenci Kariyeri Banner

5 Dakikada Daha Fazla Kazanmanın 5 Yolu

5 Dakikada Daha Fazla Kazanmanın 5 Yolu

Girişimci, yazar ve podcast yayıncısı Darius Foroux “Nasıl daha fazla para kazanırım?” sorusunun  çok fazla sorulduğunu söylüyor ve 5 dakika karşılığında bu konuda 5 iyi öneri veriyor.

Bir Sebeple Başlayın

Daha fazla kazanma nedenin nedir? İnsanlar para kazanmak için “hayatını sürdürebilmek” gibi gerçekçi ve sürükleyici sebeplere ihtiyaç duyarlar. 

W harfi ile başlayan soruları (who, where, when, what) kendinize sormak iyi bir stratejidir. Tim Ferriss bununla diyor ki:

“Hayatınızda kontrol ettiğiniz W’lerin sayısına bağlı olarak para pratik değerde çarpılır: ne yaparsınız, ne zaman yaparsınız, nerede yaparsınız ve kimlerle yaparsınız.”

1) Bilgini paraya dönüştür

Bilgiyi paraya dönüştürmek para getiren tüm diğer küçük işlerden farklıdır. Para kazanmanın eğlenceli, daha kolay ve en değerli yollarından biridir. Bu iş, tavsiyenizi, bilginizi ve becerilerinizi gerektiren tüm işlerin üzerindedir. Dünya çapında buna “monetizing knowledge” deniyor. Bir profesyonel değilseniz bunu kendinizi geliştirmek olarak yorumlayabilirsiniz.

2) Aptalca şeylere para harcama

Warren Buffett’in 1 numaralı para kuralının “asla para kaybetmemek” olması şaşırtıcı değil. Kolayca saklayabileceğiniz parayı kaybettiğinizde bu kural aklınıza gelmeli.

Para trendlerini kör bir şekilde takip etmeyin. Kaynağınızı doğru yerlere doğru zamanda harcayın.

3) Gayrimenkul demek sadece ev alıp satmak demek değildir

Bu işe girmek istiyorsanız, pazar araştırmanızı iyi yapın.  İnsanların çoğu “Gayrimenkul zenginler içindir” der. Buna aldırış etmemelisiniz.

4) 48 saatte bir ürün yaratın

Bir ürün oluşturun. Basit ama para edecek bir şey olmalı. Çoğu girişimci adayı ürün yaratmanın çok karmaşık bir süreç olduğunu düşünür. Yenilikler yapmak ve yeni ürünler yaratmak isterler. Fakat kaçırdıkları bir nokta var.. Bu da basit bir şeyle yola koyulmaktır. 

Bir ürün oluşturmak istiyorsanız, kendinize şu sınırlamayı verin: 48 saate içinde hangi ürünü tasarlayıp üretebilirim? Bu sınırlama, ürününüzün karmaşık bir hal almasını engelleyecek. Yani kolayca oluşturabileceğiniz ve satabileceğiniz şeylere odaklanın. Bunu yaptığınızda, tasarım, satış, pazarlama ve tedarik becerilerinizi de geliştirebilirsiniz.

5) Bildiklerini al ve sat

Foroux:" 15 yaşındayken cep telefonu alıp satmaya başladım. Bu benim ilk işim bile değildi. Ondan önce kullanılmış CD’leri, DVD’leri ve video oyunlarını sattım. O zamanlar bildiğim şeyler bunlardı. Hangi telefonların talep edildiğini biliyordum. Hangi albümlerin iyi olduğunu ve herkesin hangi video oyunlarını oynadığını biliyordum. Alış ve satış, nakit para kazanmanın ve insanların istediklerini elde etmelerine yardımcı olmanın en kolay yoludur. Ancak çoğu insan her şeyi alıp satabileceklerini düşünüyor. Ben buna inanmıyorum."

Her şey taleple ilgilidir. Siz de bulunduğunuz bölgeyi araştırarak. İşe başlayabilirsiniz.

Kaynak için tıklayınız

 


Simay Kurtçu

Site İçerik Koordinatörü

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.