Öğrenci Kariyeri Banner

Oppenheimer'dan Yeni Bir Rekor Daha!

Oppenheimer'dan Yeni Bir Rekor Daha!

Vizyona girdiği günden beri izlenme rekorları kıran Oppenheimer, yeni bir rekora daha imza attı.

"Atom bombasının babası" olarak bilinen Julius Robert Oppenheimer'ın hayatını konu edinen Oppenheimer, rekor kırmaya devam ediyor. İkinci Dünya Savaşı döneminin önemli isimlerinden olan teorik fizikçinin filmi, İkinci Dünya Savaşı konulu diğer filmleri geride bırakarak önemli bir başarıya daha imza attı.

Rekor Üstüne Rekor Kırıyor!

Vizyona girdiği 21 Temmuz tarihinden beri üst üste rekorlar kıran Oppenheimer, gişede en çok hasılat yapan İkinci Dünya Savaşı konulu film olarak tarihe geçti. Böylelikle filmin yönetmeni Christopher Nolan da kendi rekorunu kırmış oldu.

Oppenheimer, şu ana kadar küresel gişede 550 milyon doların üzerinde hasılat yaptı. Böylece tüm zamanların en çok hasılat yapan İkinci Dünya Savaşı konulu filmi olmayı başardı. Filmde Cillian Murphy, Matt Damon, Emily Blunt, Robert Downey Jr gibi birbirinden ünlü oyuncular performanslarını sergiledi. 

Tüm zamanların rekorunu kıran filmin yönetmeni Christopher Nolan, en çok hasılat yapan İkinci Dünya Savaşı konulu filmler listesine adını ilk defa yazdırmıyor. Daha önce de listeye yine ona ait olan ve 527 milyon dolar hasılat yapan “Dunkirk” filmiyle girmişti.

Film, İkinci Dünya Savaşı sırasında İngiliz ordusunun Fransa'nın Dunkerque kıyılarında 400 bin askerle sıkışmasını ve tahliye edilmesini konu ediniyordu.

Dinamo Harekâtı olarak da bilinen olayı konu alan film, en iyi İkinci Dünya Savaşı filmleri arasında bulunuyor. Oppenheimer ise, çok sevilen Dunkirk filminin rekorunu kırmış oldu.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.