Öğrenci Kariyeri Banner

Almanya, Dil Şartı Olmaksızın 2 Milyon İşçi Alacak!

Almanya, Dil Şartı Olmaksızın 2 Milyon İşçi Alacak!

Almanya hükümeti, Nitelikli Göçmenlik Yasası kapsamında dil şartı olmaksızın 2 milyon işçi kabul edecek.

Almanya'da hükümetin Avrupa Birliği dışından gelen vasıflı işçilerin göç etmesini kolaylaştırmayı hedefleyen Nitelikli Göçmenlik Yasası Federal Meclis'ten geçmişti. Düzenlemeye göre, Almanya'da iş teklifi almış kişilerin çalışması daha kolay hale gelecek. Ayrıca henüz iş bulamamış ancak iş bulma potansiyeli olan kişilere kolaylık sağlanacak. Ancak bu durumda kişinin genel nitelikleri, deneyimi, Almanya ile bağlantısı ve yaşı önem kazanacak.

Her Nitelik İçin Puan Verilecek!

Almanya'nın yeni işçi politikasında, uzman ya da vasıflı personel hızlı bir şekilde Almanya'ya gidebilecek ve iş piyasasında yer edinebilecek. Türkiye'de bir mesleği olan ve çalışan bir kişi, kendi alanında Almanya'dan teklif alırsa veya iş bağlantısı kurarsa gidebilecek. Meslek eğitimi ve mesleği geliştirmek de olumlu karşılanan bir kriter olacak. 

Ayrıca, Almanya'ya gitmek isteyenlerde en az iki yıllık iş tecrübesi aranıyor. Nitelikli işçi, Türkiye'den alacağı bir sertifika veya belge ile uzmanlığını kanıtlayabilecek. Almanya'da çalışmak isteyenler için diploma denkliği şartı aranmayacak. Eğitim dışında çalışma olacaksa bir iş yeri bulma ve maaş garantisi şartı istenecek.

İşe alımda çalışana puan sistemi uygulanacak. Her bir nitelik için puan verilecek. Örneğin, Almanca ve İngilizce bilmek artı puan olacak. Almanya ile bağı olmak, mesleki deneyimler bu puanı yükseltecek.

Çalışmak isteyenler, gerekirse haftada 20 saatten az olmamak kaydıyla denemeye alınabilecek. Bu deneme süresi maksimum 2 hafta olacak.

Çalışma hakkı kazanan kişilerin toplu sözleşme hakkı olacak ve ilk günden itibaren sosyal güvenlik primleri ödenecek.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.