Öğrenci Kariyeri Banner

Online Kariyer Etkinliklerine Katılmak İçin 4 Neden

Online Kariyer Etkinliklerine Katılmak İçin 4 Neden

Evde olduğumuz pandemi döneminde çok sayıda online etkinlik düzenleniyor. Dışarı çıkmamızın kısıtlandığı bu dönemi avantaja çevirmek aslında bizim elimizde. Bilgisayar, tablet ya da telefonlarımız aracılığıyla düzenlenen bu dijital etkinliklere oturduğumuz yerden katılabiliriz. Bugün sizler için online etkinliklere katılmanın 4 yararlı nedenini belirledik.

Yazının sonunda harika bir etkinlik önerisi sizi bekliyor! 

1. Kendinizi Geliştirmek İçin Zaman Ayırın

Zaman Ayırmak

Uzaktan çalışmak ilk zamanlar keyifli gelmiş olsa da zaman zaman durumun belirsizliği nedeniyle içsel bir sıkıntı yaşıyor olabilirsiniz. Sıkıntınızdan sıyrılarak kendiniz için bir şey yapmak size iyi gelecektir. Kariyerinizle ilgili bir adım atmak için bolca zamanınız olduğunu unutmayın!

2. Networking Ağınızı Genişletin

Network

Oturduğunuz yerde network kurmanız artık çok basit. Online etkinlikler aracılığıyla binlerce kişiyle tanışarak iletişim ağınızı genişletebilirsiniz. Hem kariyerinizle ilgili ipuçları yakalayıp hem de dijital ortamda olsa bir sürü kişiyle tanışmak kaçınılmaz bir fırsat olacaktır.

3.  Bilmediğiniz Sektörleri Tanıyın

Yeni sektörler Tanıyın

Normal şartlarda gitmek için vakit ayırıp gidemeyeceğiniz etkinliklerin hepsine katılmak için yeterli zamana fazlasıyla sahipsiniz. Katıldığınız etkinliklerdeki şirket yöneticileriyle iletişim kurarak, geleceğinize yön veren harika bir adım atabilirsiniz.

4. Cv’nizi Sertifikalarla Doldurun

Cv hazırlama

Çok sayıda dijital etkinlik düzenlenen bu dönemde, sertifikaları kaçırmamanızda fayda var. Sizce de boş kalan cv’nizi güncellemek için çok uygun bir zaman değil mi? Katıldığınız etkinliklerin sertifika tarihini kontrol eden profesyonellere, bu dönemde bile içsel motivasyonu kaybetmediğinizin çok güzel bir kanıtını sunmuş olursunuz. Ayrıca Linkedin aracılığıyla da paylaşarak hem bağlantılarınızı artırabilir hem de profesyonelliğinizi kanıtlayabilirsiniz.

O zaman etkinlik önerisi de bizden gelsin! Hadi kayıtlar yapılsın!

Young Executive Academy 2. Dönem Başvuruları Açıldı!

 


Beyza Narin

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Beyza Narin..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.