Öğrenci Kariyeri Banner

Online Eğitimle Para Kazanabileceğiniz Geleceğin Meslekleri

Online Eğitimle Para Kazanabileceğiniz Geleceğin Meslekleri

Hala atlatamadığımız pandemi sürecinde kendimizi evlerimize tıkılmış olarak bulduk ancak internet bizim için mesafeleri bile kısalttı. Evde kaldığımız bu dönemde çevrimiçi eğitimler kendimizi geliştirmek adına daha da önemli hale geldi. Gelecekte ofise ihtiyaç duymadan istediğiniz yerde ve zamanda işinizi yapma istiyorsanız çevrimiçi eğitmenliği düşünebilirsiniz. Sizler için bu meslekleri derledik.

Öğrenci Koçluğu

 

Çocuklar yüksek ve bulutları aşan bir binaya benzer. Erişecekleri yükseklik biraz da temellerinin sağlamlığıyla doğru orantıdadır. Bu noktada gelecekte daha da önem kazanacak meslek gruplarından birini de Öğrenci Koçluğu oluşturuyor. Çocukların gerçek potansiyelini ortaya çıkarmak nitelikli bir danışmanın elinde olmalı.

Kalite Mühendisliği

Mühendis, Mühendislik, Kimyasal, Kimya

Dünya giderek kurumsal bir yaşama dönüşüyor. Özellikle küresel ve kurumsal rekabetin bu denli arttığı bir düzende Kalite Mühendisliği gibi unsurlar daha ön plana çıkıyor. Kalite Mühendisliği Eğitimi; esasen stratejik planlama, pazarlama, ürün ve üretim süreci tasarımı, üretim gibi süreçlerini etkin bir şekilde planlaması, uygulaması, performansını izlemesi ve sürekli iyileştirmesi için, birçok yönetimsel ve istatistiksel araç sunma becerisine odaklanıyor.

Yaşam Koçluğu

Hayat keyifli olduğunun yanı sıra aynı zamanda aşılması gereken engelleri de beraberinde içerir. Özellikle bugünlerde daha da önem kazanan Yaşam Koçluğu gibi danışmanlık hizmetleri, hayatlarında yeni role ve yola ihtiyaç duyan kişilerin en önemli ihtiyaçlarından birini karşılıyor. Ünlü tarihi komutan Hannibal Barca’nın ‘’Ya bir yol bulacağız ya da yeni bir yol yapacağız’’ sözü gibi Yaşam Koçluğu da hayatlarında çıkış yolu bulamayan kişilere yol göstericiliği niteliğini üstleniyor.

NLP Uzmanlığı

NLP sistemli bilimsel tekniğe dayanan yaklaşımlar, duyularımızla hayatı algılama şekillerimizdeki değişime odaklanıyor. NLP yani Zihin Dili Programlama; gelecekte duygusal zekânın daha da önem kazanacağı dünyamıza bilimsel bir rol katıyor.

Masal Terapistliği

Tasviri, Portre, Bebek, Yüz, Ruh Hali, Genç, Çocuk

Hikâyelerin çağındayız. Unutmayın ki hayat artık bizlere bir konsept ve gerçeküstü deneyim sunan mesajlarla daha da ilgi çekici! Masal Terapistliği gibi yeni meslek grupları da çağımıza uygun bir anlatım taşıyor.

Oyun Terapistliği

Çocukların dili oyun; kelimeleri oyuncaklardır. Çocuklar dünyayı bir oyun sahnesi, kendilerini ise baş oyuncusu olarak görür. Çocuğun ruhsal yapısını yakından görmek, varsa patolojilerini saptamak ve iyileştirmek için en etkili yöntem oyun terapisidir. Oyun terapisi hayatın gerçekliğini kavramada çocuklara yönelik işlevsel bir faydadır.

Robotik Kodlama Eğitmenliği

Lego, Robot, Robotik, Makine, Oyuncaklar, Rakam, Kurmak

Geleceğin fonksiyonel iş dünyası iki şey üzerine kurulu olacak. Robotik ve yönlendirme. Bu nedenle bugünden yarını yakalamak için çoğu kişinin robotik kodlama öğrenmesi gerekiyor. Bu noktada Robotik Kodlama Eğitmenliği de gelecekte önem kazanması muhtemel yeni meslek gruplarından biri olarak gözüküyor.

KAYNAKÇA


Sude Genç

KTO Karatay Üniversitesinde Bilgisayar Mühendisliği 2. sınıf öğrencisi. İnstagram: sugenc20

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.