Öğrenci Kariyeri Banner

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Yeni Geliştirdiği İleti Yönetim Sistemi'ni Duyurdu

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Yeni Geliştirdiği İleti Yönetim Sistemi'ni Duyurdu

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, yeni geliştirdiği İleti Yönetim Sistemi'ni duyurdu. Kullanıcılar bu sayede istenmeyen aramaları, mesajları ya da e-postaları doğrudan e-Devlet üzerinden sınırlandırılabilecek.

Cep telefonu kullanıcılarının en çok dert yakındığı şeylerin başında istenmeyen mesajlar ve aramalar geliyor. Facebook, Google, Twitter ya da diğer birçok farklı uygulama hassas kullanıcı verilerini reklam amaçlı pazarlıyor. Bu noktada kullanıcılar hiç tanımadığı numaralardan aranıyor ya da SMS ile çeşitli bilgilendirmelerle karşılaşıyor. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, geliştirdiği yeni İleti Yönetim Sistemi ile birlikte e-Devlet'te gereksiz arama ya da mesajları sınırlandırmayı sağlıyor.

Vatandaşlar ticari elektronik iletilere ilişkin onaylarını 16 Şubat 2021 tarihine kadar e-Devlet üzerinden veya www.iys.org.tr adresinden kontrol edebilecek ve onay tercihlerini değiştirebilecek.Ayrıca, 150 bin adet ticari elektronik ileti onayı olan hizmet sağlayıcılara mevcut onaylarını İYS’ye yüklemeleri için verilen süre ise 31 Mayıs 2021 tarihinde sona erecek.Tüketiciler söz konusu onayları 1 Haziran 2021 – 16 Temmuz 2021'de kontrol edebilecek.Belirlenen sürelerde vatandaşlar tarafından ret hakkının kullanılmaması halinde, hizmet sağlayıcılar tarafından İYS’ye aktarılan veriler onaylı sayılacak.Söz konusu süreler mevcut onayların kontrolüne ilişkin olup, bu tarihlerden sonra da tüketiciler diledikleri tarihte İYS üzerinden ticari elektronik ileti tercihlerini değiştirebilecek.

Hizmet için : http://ddo.link/iys

İleti Yönetim Sistemi  Nasıl Çalışıyor ? 

Yeni sistem ile birlikte, kendisine ticari mesaj gönderilmesine izin veren kişilerin numaraları ya da e-posta adresleri, İYS sistemine kayıtlı olacak. İYS'den onay almadan hiçbir şirket kullanıcılara mesaj gönderemeyecek. Kullanıcılar arama, mesaj ya da e-posta göndermesini istemediği şirketleri kara listeye ekleyebilecek. Böylece kullanıcılar tüm izinleri görüntüleyip ayrı ayrı iletişim onayı verip, onaylarını kaldırabilecek. Sonuç olarak kullanıcılar herhangi bir şirketin bilgilendirme ya da arama taleplerinin onayını kaldırdığı takdirde hiçbir şekilde elektronik ileti almayacak. Ayrıca İYS’ye kayıt yaptırmayan şirketler, hem numara listesini kaybedecek hem de çeşitli cezalarla karşı karşıya kalacak.

İleti Yönetim Sistemi İle İstenmeyen Sms ve Çağrılar Nasıl Engellenir ? 

e-Devlet üzerinden Ticari Elektronik İleti Yönetim Sistemi bölümüne girildiğinde gerekli düzenlemeler yapılabiliyor.İşlem doğrudan e-devlet üzerinden gerçekleştirilebiliyor. Öncelikle bir iletişim adresi tanımlaması yapmanız şart. Bunun için telefonnumarası ya da e posta adresiyle kayıt olabilirsiniz.Daha sonrasında 'Onayları Yönet' düğmesiyle onay verilen şirketleri görebilir ve onayları düzenleyebilirsiniz.


Betül Görgöz

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Betül Görgöz.

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.