Öğrenci Kariyeri Banner

Okey Müdavimlerine Müjde: Sosyal Mesafeli Dijital Okey Masası Üretildi

Okey Müdavimlerine Müjde: Sosyal Mesafeli Dijital Okey Masası Üretildi

Krizi Fırsata Çevirdi, Sosyal Mesafeli Oyun Masası Üretti!

Koronavirüs,bizi sosyal yaşantımıza ve eğlencelerimize ara vermek zorunda bırakan bir döneme sürükledi.En çok hasret kaldığımız ve hâlâ yasaklarının devam ettiği etkinliklerin arasında arkadaşlarımızla toplanıp dışarıda oynadığımız oyunlar var. Ancak çözümü yok değil.Bu konuda çözüm üretip, krizi fırsata çeviren girişimcilerden biri 35 yıldır okey müdavimi olan, Denizli'de tekstilcilikle uğraşan Suat Küçüker isimli bir vatandaş oldu.İçinde bulunduğumuz süreçte koronavirüs önlemlerine riayet edebileceğiniz dijital bir oyun masası geliştirdi.

 

2 yıl önce arkadaşlarıyla okey oynadığı sırada,oyunu tek bir masa etrafında dokunmatik ekrandan kontrol etme düşüncesiyle yola çıkan Suat Küçüker,hiç vakit kaybetmeden tasarım aşamasına geçmiş. İlk aşamada ekran tedariki konusunda güçlük çekilse de özel üretimle bu sorunun üstesinden gelinmiş. Başarılı bir yazılımla ve Pamukkale Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesinde faaliyet gösteren bir bilişim firmasının desteğiyle projeyi hayata geçirmeyi başarmışlar.

 

Yeni nesile uyarlanmış bu akıllı oyun masasının üzerine oyuncuların temasını önleyecek plastik bir panel yerleştirildi. Küçüker, sözlerini şöyle sürdürdü:''Kimsenin kimseye zarar vermeyeceği bir masa oldu. Herkes kendi önünde oynuyor,temas yok.Gelecekte ıstaka ve taşların yerini ürettiğimiz masa alacak. 'Suzi' ismini verdiğimiz bu masanın kullanımı çok kolay. Görenler,oynayanlar çok beğeniyor ve bu bizi çok mutlu ediyor.Hali hazırda 3 masamız var. Hızlı üretim için hazırlık yapıyoruz. Seri imalata geçmek istiyoruz. Yıllık hedefimiz 10 bin masa üretmek.''

Masanın ilk tanıtımı KOSGEB desteğiyle bir kafede yapıldı.Oyun masasının kurucusu ve 3 arkadaşı keyifle,hiçbir aksaklık yaşamadan tanıtım oyunlarını oynadılar.Gelişmeler gösteriyorki teknoloji,birçok manuel oyunu dönüştürüp dijitalleştirecek.Yeni nesilin buna ayak uydurması kolay olsa da kahvehane kültürüne uyarlanması epey zaman alabilir.

KAYNAK

 


Fatma Oral

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Fatma Oral..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.