Öğrenci Kariyeri Banner

Öğrenciler İçin İnternetten Gelir Elde Etmenin Yolları!

Öğrenciler İçin İnternetten Gelir Elde Etmenin Yolları!

Üniversite öğrencileri için gelir elde etmenin en basit yolu, evden çıkmadan internet üzerinden işler yaparak para kazanmaktır. Yeteneğiniz olduğu bir alan üzerine odaklanarak kendi mesleğiniz haline getirebilir ya da ek internet üzerinden gelir kazanabilirsiniz.

Bunlardan birkaçını sizler için listeledik...

1. Online Yabancı Dil Dersi Verme

İnternet üzerinden canlı olarak yabancı dil dersleri vererek para kazanabilirsiniz. Bir freelancer topluluğuna dahil olarak, bu amaç doğrultusunda geliştirilen uygulamalarda ve sitelerde öğretmen olarak yer alarak, kendi yabancı dil öğrenme hizmetinizi yaygınlaştırarak bu kişilere ulaşabilirsiniz.

Ayrıca yabancı kişilere kendi ana dilinizi öğretme yoluna da başvurabilirsiniz. 

2. Çeviri Yaparak Para Kazanma

Çeviri yapabilecek dil bilgisine sahip internet kullanıcıları ve öğrenciler için internetten para kazanma yolları oldukça fazla. Çeviri yaparak para kazanabileceğiniz yöntemler şu şekilde sıralanabilir:

  • Sözlük oluşturma
  • Kitabı başka bir dile çevirme
  • Canlı çeviri yapma
  • Uygulama / web sitesi çevirme
  • Alt yazı çevirme

3. Anket Doldurarak Para Kazanma

İnternetten para kazanma yolları söz konusu olduğunda akıllara direkt anket geliyor. Ancak anket doldurmak çok büyük miktarda para kazanmanızı sağlayamıyor.

4. Link Kısaltarak Para Kazanma

İnternetten para kazanmanın yollarından bir de link kısaltmak. Kullanıcılara tıklama başına verilen para ve para çekme sınırı siteden siteye değişiklik gösteriyor. Web sitesini seçerken güvenilirlik faktörünü de göz önünde bulundurmayı unutmayın.

5. Oyun Yaparak Para Kazanma

Programlama dilleri ile arası iyi olanlar, bilgisini oyun geliştirerek değerlendirebilir. Özellikle Android ve iOS için oyun yaptırmak isteyen çok sayıda kişi ve kurum mevcut.

6. Grafik Tasarım Yapmak

Grafik tasarım konusunda kendinize güveniyorsanız şirketlerin, kişilerin, YouTube kanallarının ihtiyaçlarını giderebilirsiniz. 3D tasarım, UI / UX tasarım, oyun karakteri modelleme, illüstrasyon, fotoğraf düzenleme, sosyal medya hesapları için kapak tasarlama gibi birçok işle para kazanabilirsiniz.

7. Yemek Tarifleri Satma

Tarifin satın alınabilmesi için onu satan kişiyi farklı kılacak bir şeylere ihtiyacı var. Bu da ancak sosyal medya platformlarını aktif ve iyi bir şekilde kullanmak ve video ağırlıklı içerikler üretmekle mümkün. Bunun dışında yemek tarifi sitelerine ya da YouTube kanallarına kendi tariflerinizi satabilirsiniz. Bu siteler ya da kanallar, insanlara farklı lezzetler sunmaya çalıştığı için farklı tariflere de açık olur. 

8. E-Kitap Satma

Yazmak eğer sizin için hobinin ötesinde bir eylem ise bunu kazanç kapısına dönüştürebilirsiniz.

9. Blog Oluşturma

Şaşaırtıcı gelebilir ancak blog hala internetten para kazanmanın en iyi yollarından biri. 

11. YouTube'dan Para Kazanma

Yazmak bana göre değil diyorsanız YouTube'a da içerik üretebilirsiniz. YouTube'dan para kazanmak artık hayli zorlaşmış olsa da izleyici odaklı içerikler oluşturarak hala gelir elde edilebiliyor. 

 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.