Öğrenci Kariyeri Banner

Steam'den Oyunseverleri İsyan Ettiren Karar!

Steam'den Oyunseverleri İsyan Ettiren Karar!

Dijital oyun platformu Steam, platformdaki önerilen dolar kurunu1,8 TL'den 10 TL'ye yükseltti. Yapılan fiyat düzenlemesinin ardından oyun fiyatları tavan yaptı.

Geçtiğimiz günlerde eş zamanlı kullanıcı sayısında 30 milyonu aşarak rekor kıran Steam,  Türkiye’deki oyuncuları fazlasıyla üzecek bir karara imza attı. Bilindiği üzere dijital oyun dağıtım platformu, dolar kurunu 1.8‘e sabitleyerek ülkemizdeki oyuncuların artan döviz kuru ve oyun fiyatlarına rağmen oyunları nispeten daha uyguna almasını sağlıyordu. Ancak bu durum artık değişti ve platform, önerilen dolar kurunu 10 TL’ye yükseltti. 

Oyunseverleri İsyan Ettiren Düzenleme!

Ülkemiz dahil tüm dünyada en çok kullanılan dijital oyun dağıtım platformlarından birisi olan Steam, artık Türkiye’deki oyunculara uygun fiyatlı oyun satın alma imkanı tanımayacak. Platform uzun bir süredir oyunların büyük bir kısmını 1.8 TL‘den hesapladı ve daha düşük fiyatlarla satışa sundu. Böylelikle 18 TL seviyelerine kadar çıkan dolar kurundan en azından oyun pazarı fazla etkilenmemişti.

Ancak bu durum maalesef değişti. Oyun platformu, yayıncıların oyunlarını satışa çıkarmak için kullandığı fiyat aracının algoritmasını güncelledi ve ülkemiz için önerilen dolar kurunu 1,8 TL’den 10 TL‘ye kadar yükseltti. Bundan sonra söz konusu araç, mevcut önerilen fiyatların altındaki oyunlarda yayıncılara uyarı verecek.

Bu noktada yayıncıların kendi fiyatlarını girmelerinde herhangi bir kısıtlama olmayacak. Ancak büyük bir çoğunluğunun fiyat aracının önerdiği otomatik fiyatlandırmayı kullandığı belirtiliyor.

 

 

Kaynak

 

 


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.