Öğrenci Kariyeri Banner

Duayen Gazeteci ve Spiker Halit Kıvanç Hayatını Kaybetti!

Duayen Gazeteci ve Spiker Halit Kıvanç Hayatını Kaybetti!

Duayen gazeteci ve spiker Halit Kıvanç, 97 yaşında hayatını kaybetti. Ünlü spikerin vefat haberini oğlu Ümit Kıvanç, Twitter'dan yaptığı paylaşımla duyurdu.

Haberi Twitter hesabından veren Ümit Kıvanç, "Halit Kıvanç'ı kaybettik. Bizimle birlikte sevenlerinin de başı sağolsun. Cenaze 27'si perşembe, öğle namazından sonra Zincirlikuyu Mezarlığı içindeki camiden kalkacak, aynı mezarlığa defnedilecek" ifadelerini kullandı.

Başarılarla Dolu Kariyeriyle Halit Kıvanç

1925 doğumlu Halit Kıvanç, yüksek öğrenimini İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde tamamladı. 3 ay kadar Siirt-Kozluk (şimdi Batman'a bağlandı) ilçesinde hakimlik yaptı. Milliyet, Tercüman, Hürriyet, Güneş başta olmak üzere çeşitli gazete ve dergilerde yazar ve yönetici olarak üst düzey görevler aldı.

1953'te Alp Zirek ve Halit Talayer ile birlikte Türkiye'nin ilk günlük spor gazetesi Türkiye Spor'u çıkardı. Bir yıla yakın İngiliz yayın kuruluşu BBC'de çalıştı. Türkiye'de radyo ve televizyon yayıncılığının gelişmesinde önemli katkıları olan Kıvanç, Türk televizyonculuğunda birçok ilki gerçekleştirdi.

Olimpiyatlar ve büyük uluslararası karşılaşmalarda sunucu olarak görev yaptı. FIFA Dünya Kupası'nı televizyondan sunan ilk Türk spiker olma unvanına sahip. 10 FIFA Dünya Kupası finalini radyo ve televizyonda sundu.

Sunuculukta 50'nci yılını 2005'te bir jübileyle kutlayan Kıvanç, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, TSYD ve diğer kuruluşların düzenlediği yarışmalarda 200'ün üzerinde ödül kazandı. 1983 yılında Cumhurbaşkanlığı Kupası maçıyla maç spikerliğine veda etti.

Yazar, spiker, sanat insanı olarak kabul edilen Halit Kıvanç, Türk halkına temiz bir Türkçe ile saygın ve eğitici çalışmalarıyla hizmet vermesinden dolayı Türkiye Millî Olimpiyat Komitesi tarafından Kariyer Dalında büyük ödüle layık görüldü.

 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.