Öğrenci Kariyeri Banner

Öğrenci ve Mezunlar için Linkedln Rehberi: Ne İşe Yarar? Nasıl Oluşturulur?

Öğrenci ve Mezunlar için Linkedln Rehberi: Ne İşe Yarar? Nasıl Oluşturulur?

Hangi sektörde çalışıyor veya çalışacak olursanız olun Linkedln, iş hayatınızda önemli bir konuma sahiptir. LinkedIn, profesyonel olarak çalışan insanların bağlantı kurması, paylaşması ve öğrenmesi için oluşturulmuş bir sosyal medya platformudur. Bugün en popüler sosyal platformlardan biri olmasına rağmen, birçok kişi hala LinkedIn'in ne için kullanılması gerektiği veya Linkedln’de aktif bir hesaba sahip olmanın nasıl fayda sağlayacağı hakkında hiçbir fikre sahip değil. Peki Linkedln ne işe yarar ve nasıl oluşturulur? Linkedln rehberinden faydalanmak için yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

Linkedln Nedir? Ne İşe Yarar?

İlginizi çekebilir: 10 Maddede Daha Güçlü Bir LinkedIn Profiline Sahip Olunİster büyük bir şirkette pazarlama yöneticisi olun, ister küçük bir yerel mağaza işleten bir işletme sahibi, hatta mezun olduktan sonra ilk işini arayan bir mezun olun, LinkedIn profesyonel hayatını sürdürmek isteyen herkes için bir ihtiyaç haline gelmiştir. Kariyerlerinde adım adım ilerlemek, işini büyütmek ve diğer profesyonellerle bağlantı kurmak için yeni fırsatlar aramak isteyen herkes Linkedln üzerinde bir hesap oluşturabilir.

LinkedIn'in temel amacı çeşitli meslektaşlarınızı yakından takip edebilmeniz ve kendinize çeşitli iş kaynakları bularak büyük bir ağa sahip olmanızdır. Ayrıca diğer profesyonellerle yüz yüze tanıştığınız, ne yaptığınız hakkında biraz konuştuğunuz ve kartvizit alışverişinde bulunduğunuz geleneksel bir ağ oluşturma etkinliğine gitmenin yüksek teknoloji eşdeğeri olarak düşünebilirsiniz.

Linkedln Hesabı Oluşturma- Nasıl Üye Olunur?

Linkedln rehberimizde bir sonraki adımımız ise bir Linkedln hesabı oluşturmak üzerine.Linkedin.com web sitesine giriş yaparak sayfanın sağ tarafındaki alana adınızı, soyadınızı, e-posta adresinizi ve oluşturmak istediğiniz şifrenizi yazın ve daha sonra "Şimdi Katıl" butonuna tıklayın.

Posta kodunuzu ilgili alana yazın. Açılır listelerden mevcut istihdam durumunuzu ve ülkenizi seçin. Öğrenci, çalışan, işletme sahibi ya da işsiz gibi seçtiğiniz duruma bağlı olarak, görünen alanlar ve açılır listedeki istenen alanları doldurun.

Linkedln hesabınızı oluşturmak için "Profilimi Oluştur" butonuna tıklayın. E-posta hesabınızın adres defterini kullanarak Linkedin üyelerini aramak için "Devam" butonuna tıklayın. Saha sonra Linkedin profilinizi oluştururken kullanmış olduğunuz e-posta hesabınıza giriş yapın. Linkedln'in size gönderdiği onay bağlantısını da onayladıktan sonra açılan sayfada "Onayla" butonuna tıklayın ve ardından istendiğinde Linkedln şifrenizi tekrar girin. Artık oluşturduğunuz üyeliğiniz ile Linkedln’e giriş yapabilirsiniz. Ayrıca hesap oluşturma hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için Linkedln Yardım bölümünden destek alabilirsiniz.

Öğrenci ve Mezunlar için Linkdln Deneyim Ekleme Neden Önemlidir?

İlginizi çekebilir: LinkedIn’nin Kariyerinizdeki Etkisi

Linkedln rehberinde sıradaki adımımız ise etkili bir profil oluşturma. Çevrimiçi özgeçmişiniz olarak çalışan LinkedIn profiliniz herkese açık olduğu için dünyanın her yerinden işe alım yöneticileri, meslektaşlar ve potansiyel işverenler istedikleri zaman (tabii ki profil görünürlük ayarlarınıza bağlı olarak) sizi görebilirler. Peki hem davetkar olan hem de doğru türden insanları çekmek için doğru türde bilgileri içeren bir Linkedin profili oluşturma konusunda nasıl bir yol izlemelisiniz?

1) Doğru profil fotoğrafını seçin

Uygun bir fotoğraf sizi olası işveren için daha somut ve etkili bir aday yapar. Kendinizi profesyonel olarak nasıl sunacağınızı anladığınızı potansiyel bir işverene iletmek oldukça önemlidir.

2) Hakkında bölümünü atlamayın

LinkedIn profilinizin "hakkında" bölümü, öne çıkmanız ve becerilerinizi ve kişiliğinizi sergilemeniz için bir şanstır. İş geçmişinizi 'renklendirir' ve kariyer hedeflerinizi ağınıza göstermenize olanak tanır. Deneyiminiz, nitelikleriniz ve hedefleriniz hakkında kısa bir metin oluşturun.

3) Deneyimlerinizi paylaşmaya devam edin

Staj fırsatı veya gönüllü çalışma gibi deneyimlediğiniz herhangi bir deneyiminizi LinkedIn profilinizde yayınlayabilirsiniz.

4) Ağınızı oluşturmaya başlayın

Linkedln rehberimizdeki son tüyomuz ise bir ağ oluşturmak. İş fırsatları için rekabet şiddetli olabileceğinden, ağınız aracılığıyla nelerin mevcut olduğu konusunda içeriden bir izne sahip olmanıza yardımcı olur. İlginizi çeken ve ağınızı büyütmenize ve yeni şeyler öğrenmenize yardımcı olabilecek LinkedIn Gruplarına katılın.

Öğrenci Kariyeri olarak sunduğumuz bu tür içerikler hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için bizleri takip edebilir veya iletişim kanallarımız üzerinde bizimle iletişime geçebilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Etkileyici Linkedin Profili Oluşturmanın İpuçları


Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.