Öğrenci Kariyeri Banner

Etkileyici Linkedin Profili Oluşturmanın İpuçları

Etkileyici Linkedin Profili Oluşturmanın İpuçları
İş aramak istemediğinizde, Linkedin profilinizi görmezden gelmek kolay olabilir. Elbette, ağ olaylarında tanıştığınız kişileri kişi olarak eklersiniz ve içeri girdikçe istekleri kabul edersiniz, başka ne mi var? Başarılarınız, projeleriniz ve becerileriniz tek bir yerde!

Burada, Linkedin profiliniz hakkında bilmeniz gereken birkaç ipucu var. Göz atmak için ne bekliyorsunuz!

1.Profiliniz Yeteri Kadar Dolu Mu?

Basitçe belirtmek gerekirse, profiliniz ne kadar eksikse, işe alımcıların sizi ilk etapta bulma ihtimalleri o kadar iyi olur. Yani, bütünlük bu açıdan önemlidir.



Ayrıca, bir işveren sizi bulduktan ve profilinizi tıklamaya karar verdikten sonra da önemlidir: Sizin yeteneklerinizin, nerelerde çalıştığınızın ve insanların sizin için ne düşündüklerini bilmek istiyor. Bu nedenle, profilinizin her bir bölümünü doldurun. Linkedin, aslında çalışırken profilinizin "eksiksizliğini" ölçüp daha güçlü hale getirme konusunda öneriler sunar.

2.Bir Özel URL Alın




Profilinizi, kaydolduğunuzda Linkedin'in otomatik olarak atadığı sayıların karmaşık kombinasyonu yerine, özelleştirilmiş bir URL (ideal olarak linkedin.com/ kullanıcı adı) ile tanıtmanız daha kolaydır.

Nasıl elde edilirsiniz?

Profil Düzenleme ekranında, temel bilgilerinizi gösteren gri pencerenin alt kısmında bir Herkese Açık Profil URL'si görürsünüz. URL'nin yanındaki "Düzenle" yi tıklayın ve adresinizin ne olmasını istediğinizi belirtin. İşiniz bittiğinde Özel URL'yi Ayarla'yı tıklayın.

3.İşsiz olsanız dahi bir Geçerli İş Başvurusu ekleyin



"Yalnızca deneyim bölümünde tuttuğunuz geçmiş pozisyonları listelediyseniz ancak güncel bir şey göstermiyorsanız muhtemel aramaların çoğunda cevapsız kalacaksınız.

Niye mi?
Çoğu işe alım uzmanı adayları aramak için yalnızca geçerli başlık kutusunu kullanır; aksi halde, 20 ya da daha yıllar öncesine kadar belli bir rol oynamış binlerce adayı (örneğin grafik tasarımcısı) sıralamak zorunda kalacaklardı. İşsizseniz, basit bir geçici çözüm, mevcut bölümde, hedeflediğiniz iş unvanlarını içeren "kukla bir iş ilanı" yaratmaktır-"Tam Zamanlı Öğrenci / Eğitimde Finansal Analist" ve ardından bir cümle 'Geçişken' ya da 'Şirket Adı kutusundaki Yeni Fırsat Arayışı' gibi.

4.Bir Grup Oluşturun veya Var Olan Bir Gruba Katılın



Gruplar, iş arama, kariyer ağı oluşturma ve profesyonel markalaşma için en değerli kaynaklar arasında olabilir. Ancak maalesef çoğu insan onlardan tam olarak yararlanmıyor. Aslında, bir çok kişi bir kez birliğe katıldıklarında nasıl ilerleyeceklerini bilmiyor ve dolayısıyla hiç kullanmıyorlar.

Linkedin grupları inanılmaz bir kaynaktır ve işiniz için harikalar yaratabilirler. İster yeni bir iş için, bazı yeni insanlarla bağlantı kurmak veya alanınızda lider olarak yeni bir itibar kazanmaya çalışmak olsun, Linkedin gruplarınızın değerini nasıl en üst düzeye çıkarabilirsiniz.

Hangi gruplara katılmalısınız?

Muhtemelen sizin için en değerli olan gruplar, endüstriniz, işiniz ve sizin (şimdiki veya arzu edilen) coğrafyanızla ilişkili olanlardır. Birkaç kişiye katılın ve ardından oluşan tartışmalara dikkat edin. Linkedin'de tonlarca parlak, düşünceli, iyi yönetilen gruplar vardır.

5.Profilinize Özgeçmişiniz gibi davranın




Özgeçmişiniz sadece bir iş görevi listesi değildir (veya en azından olmamalıdır) en iyi başarılarınızı vurgulamanın bir yeri. Aynı Linkedin profiliniz için de geçerlidir: Deneyim bölümünüzün, yaptıklarınızı, ne kadar iyi yaptınız ve kimin etkilediğini açıklayan madde işareti noktaları ile tamamlandığından emin olun.

Ve başarı ifadeleri kullanın. Geçmiş işlerinizde yaptığınız şaşırtıcı şeyleri sergilemek için en iyi yol ve artı işverenlere onlar için neler yapabileceğinizi gösterecek en iyi yol.

Peki neden oradaki özgeçmiş çoğunluğu hâlâ iş tanımlarına benziyor? İş görevlerini başarıya çevirmek kavramak için zor bir konsepttir. Ama bir kere olsun anlıyorum, özgeçmiş yazma geleceğinize yumuşak bir yelken olacak.

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.