Öğrenci Kariyeri Banner

Çalışırken Stresle Mücadele Etmenin Yolları!

Çalışırken Stresle Mücadele Etmenin Yolları!

İş hayatınızdan başarılı olmanızı etkileyen en önemli etkenlerden biri stres faktörüdür. Aslında stres tamamen zararlı değildir. İş hayatında stres bir ölçüye kadar faydalı olurken fazlası olumsuz yönde etkilidir. Uzun süreli stres birey üzerinde fiziksel ve psikolojik olumsuz etkiler yaratabilir.

Hem kişinin sağlığı hem de çalıştığı kuruma katkısı bu durumdan zarar görebilir. Stresin yarattığı olumsuzluklardan bazıları ise, iş ilişkilerini bozabilir, dikkat dağınıklığına neden olabilir, verimi azaltıp başarısızlığa sebep olabilir.

Ezgersiz Yapın!

İş hayatında stres yönetimi için öncelikle stres sebebini tespit etmeniz, nasıl başa çıkabileceğiniz konusunda size yararlı olacaktır. İş hayatında stres yönetimi için rahatlama egzersizleri uygulabailirsiniz.

Bir işe başlamadan önce kendinize zaman tanıyın. O işi nasıl yapacağınızı düşündükten sonra işe başlayın ve yavaşça ilerleyin. Stres yaratacak durumları önceden tahmin edin ve olası bir durumda nasıl baş edebileceğinizi planlayın. Olumsuz bir durumda kaygılanmak yerine olumlu düşünüp iyimser yaklaşmaya çalışın.

Özellikle güne başlamadan önce o gününüzü planlarsanız işiniz daha da kolaylaşacaktır. Eğer yaşantınızın sıradan ve monoton olduğunu düşünüyorsanız hayatınızı renklendirmeye çalışın. Ufak değişiklikler size iyi gelecektir. Ayrıca gergin olduğunuz zamanlarda kendinizi dinlendirmeniz stresinizi azaltmaya yardımcı olacaktır.

Kaynak


Merve Akbağ

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Merve Akbağ..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.