Öğrenci Kariyeri Banner

Netflix, Şifre Paylaşımı Nasıl Engelleyeceğini Açıkladı!

Netflix, Şifre Paylaşımı Nasıl Engelleyeceğini Açıkladı!

Dünyanın en popüler çevrimiçi dizi ve film platformlarından biri olan Netflix, geçtiğimiz aylarda şifre paylaşımını durdurmak içn harekete geçtiğini açıklamıştı. Platform, şimdi de bunu nasıl yapacağını paylaştı.

Netflix, kendi pazarındaki rakiplerinin artmasıyla ve yaptığı zamlarla birlikte yaşadığı gelir kaybının ardından hesap paylaşımını engelleyeceklerini ve aynı hesabı paylaşan kişiler için ek ücret alacaklarını duyurmuştu. Ancak bunun tam olarak nasıl olacağı belli değildi. Netflix, bugün yaptığı açıklamayla hesap paylaşımı için neler yapacaklarını duyurdu. 

Doğrulama Kodu Gönderilecek!

Dev platform, web sitesinin destek kısmından yaptığı bilgilendirmeyle hesap paylaşımı için aynı evde yaşayan kişilere izin vereceklerini belirtti. Netflix, aynı hesap üzerinden oturum açan kişilerin cihazlarının IP adresi, cihaz kimlik bilgileri ve hesap etkinliklerini izleyerek buradan takip edeceklerini ifade etti. 

Evinden ayrı yerlere sık sık seyahat etme durumunda kalan Netflix kullanıcıları, cihazlarını hesap ile doğrulayarak senkronize edebilecek. Firma, bunun suistimal edilmesini önlemek için de belirli aralıklarla kullanıcılardan doğrulama yapmasını isteyecek.

Netflix, cihazlara bağlanan hesaplar için de birincil hesap sahibinin evindeki internet bağlantısını kullandığı sürece doğrulama talep etmeyeceklerini belirtti.

Doğrulama yapmak için şu adımlar izlenecek:

  • Netflix, birincil hesap sahibiyle ilişkili e-posta adresine veya telefon numarasına bir bağlantı gönderecek,
  • Bağlantı, 4 haneli bir doğrulama kodu içeren bir sayfa açacak,
  • Gönderilen kodun, talep eden cihaza 15 dakika içinde girilmesi gerekli olacak

Hesaba giriş yapan yeni bir cihaz için ise yedi gün art arda giriş sağlayacak bir kod vereceklerini belirten Netflix, konuyla ilişkin açıklamasına şöyle devam etti:

"Netflix’e kesintisiz erişim sağlamak için birincil konumunuzdaki Wi-Fi’ye bağlanın. Netflix uygulamasını veya web sitesini açın ve en az 31 gün boyunca bir şeyler izleyin. Bu, birincil konumunuzdan uzakta olsanız bile Netflix’i izleyebilmeniz için güvenilir bir cihaz oluşumu sağlar.

Ana konumunuzdan uzun bir süre ayrı kalırsanız cihazınızın Netflix izlemesi engellenebilir. İzlemeye devam etmek için geçici bir erişim kodu isteyebilirsiniz."

Netflix’in hesap paylaşımı engellemeye yönelik çalışmaları, henüz Türkiye’de devreye girmedi. Şimdilik yalnızca belirli ülkelerde henüz test ediliyor

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.