Öğrenci Kariyeri Banner

Netflix'in Yeni Kararı Elinde Patladı!

Netflix'in Yeni Kararı Elinde Patladı!

Geçtiğimiz günlerde Netflix şifre paylaşımını kısıtlamak için bir adım atmıştı. Bu düzenlemeye göre bir hesabı sadece aynı hane üyeleri kullanabilecek. Yani Netflix şifrenizi anneniz, babanız ve kardeşinizle paylaşabilirsiniz ama arkadaşınızla paylaşamazsınız.

Ancak bu karar şirkette beklenen etkiyi yaratmadı. Netflix bu kararla kârdan çok zarar etti. 

Netflix Şifre Paylaşım Yasağıyla Beklediğini Bulamadı!

Dünyanın en ünlü dijital yayın platformu Netflix, geçtiğimiz haftalarda yeni düzenlemelerini duyurdu. Buna göre artık şifrenizi aynı evde yaşamadığınız kişilerle paylaşamayacaksınız. Şifrenizi paylaşmanız halinde Netflix konum olarak yakınınızda bulunmayan ve hesaba giriş yapılan her cihaz için ceza olarak kişi başına ek ücret talep edecek. Netflix buradan gelecek olan ücretlerle gelirlerini arttırmayı hedefliyordu. Ancak şirket umduğunu bulamadı!

Netflix özellikle Twitter'da tepkilerin hedefi oldu. Amazon Prime Video gibi rakip platformlar Netflix'le dalga geçtiler ve: "Hiçbir zaman böyle yasaklara ihtiyaç duymayacağız!" diye eklediler.

Netlifx kullanıcıları ise gelen kararın ardından tepki olarak Twitter'da #CancelNetflix hastagini başlattılar.Bu tweetlere bakıldığında birçok kullanıcının gerçekten aboneliklerini iptal ettikleri görüldü. 

Rakip yayıncı kuruluşların eleştirileri, kullanıcı baskıları ve abonelik iptallerine bakılırsa Netflix bu karardan fayda sağlayamadı. 

Peki Netflix Şifrenizi Yasağa Takılmadan Nasıl Paylaşabilirsiniz?

Netflix şifresini ev dışında biriyle paylaşmak isteyenlere iki yol sunuyor: 

  1. Üyelik Transferi: Hesabınızı kullanan biri, kendine ait bir hesap açabilir ve kendi üyelik ücretini ödeyebilir. Profillerini yeni bir hesaba aktarırlar ve böylece ana hesaptan ayrı kendi bireysel hesaplarına sahip olabilirler.
  2. Hesabı 7.99 Dolar Karşılığında Paylaşın: Bunun için "Netflix Hesap Paylaşımı" planına üye olmalısınız. Bu planı kullanmak çin aylık 7.99 dolar ekstra ücret ödemeniz gerekiyor. Paylaşılan hesabın parolasını kullanan kişi sizin yakınızda olmak zorunda olmadan hesabı kullanabilir. Ancak "Netflix Hesap Paylaşımı" planı her kullanıcı tarafından kullanılamaz. Başka birinin hesabını kullanan veya üçüncü taraf hizmetleriyle abone olanlar bu plandan yararlanamazlar.

 

Kaynak


Kardelen Özen

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Kardelen Özen..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.